Gouden Bal-verkiezing is net het Songfestival

Reacties

Hoewel de meeste bondscoaches en aanvoerders naar eer en geweten stemden op de volgens hen beste speler ter wereld, viert vriendjespolitiek hoogtij bij de Gouden Bal-verkiezing. Zo vindt Cristiano Ronaldo, de uiteindelijke winnaar en aanvoerder van Portugal, zijn clubgenoot Sergio Ramos de allerbeste op aarde.

Gouden Bal-verkiezing is net het Songfestival

Uit politieke overwegingen maken sommigen keuzes die in de letterlijke zin van het woord onnavolgbaar zijn. Wat te denken van Roy Hodgson. In de ogen van de bondscoach van Engeland is Javier Mascherano (foto), zijn ex-pupil bij Liverpool, namelijk de allerbeste voetballer van dit moment.

Veel trainers en captains, zo ook Guus Hiddink en Robin van Persie met een stem op Arjen Robben, kozen voor een landgenoot. Chris Coleman van Wales koos voor Gareth Bale, José Pekerman van Colombia voor James Rodríguez en Erik Hamrén van Zweden ging voor Zlatan Ibrahimovic. Diego Godín, aanvoerder van Uruguay, steunde Diego Costa, met wie hij jarenlang bij Atlético Madrid speelde. De Belgische aanvoerder Vincent Kompany wierp zich zelfs op als de Hoeder der Lage Landen, door Thibaut Courtois, Eden Hazard en Arjen Robben te steunen. Ook tekenend is dat Lionel Messi en Cristiano Ronaldo niet op elkaar stemden. Het is slechts een greep uit de Songfestivalsymboliek.

Maar ook stemgerechtigden zonder speciale binding met een land, maakten soms opvallende keuzes. Zo ging de aanvoerder van Guam voor Thomas Müller als beste ter wereld, koos de captain van Montserrat voor Diego Costa, die van Soedan voor Philipp Lahm en stemde de kapitein van Zambia op Angel Di María. Andres Iniesta kreeg de steun van de trainer van Saoedi-Arabië.

En zo blijkt maar weer dat over smaak niet te twisten valt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.