Real Madrid laat icoon Casillas naar FC Porto vertrekken

Reacties

Iker Casillas vertrekt naar FC Porto. Dat heeft Real Madrid zojuist bevestigd. De Spaanse doelman wordt de bestbetaalde speler in de historie van de Portugese competitie.

Real Madrid laat icoon Casillas naar FC Porto vertrekken

Spaanse media weten dat Casillas bij de vice-kampioen van Portugal een jaarsalaris van vijf miljoen euro gaat verdienen. Casillas is met Porto, waar ook Bruno Martins Indi onder contract staat, naar verluidt een contract voor twee seizoenen overeengekomen.

Real Madrid ontvangt geen transfersom voor Casillas. De Koninklijke besloot de 34-jarige doelman een vrije uittocht te bieden als dank voor bewezen diensten. Door geen koopsom te vragen maakte Real Madrid het bovendien voor Porto makkelijker om tot een persoonlijk akkoord te komen met Casillas. Miljoenen die anders geïnvesteerd hadden moeten worden in een transfersom worden nu gebruikt voor het salaris van de Spaanse sluitpost.

De Gea
Casillas was jarenlang vaste waarde bij Real Madrid, maar de afgelopen drie seizoenen was er veel over zijn positie te doen. In het seizoen 2012/13 raakte hij zijn basisplaats kwijt aan Diego López, die ook het seizoen daarna bijna alle competitiewedstrijden speelde. De afgelopen jaargang was Casillas wel weer eerste keus, maar desondanks besloot Real Madrid hem te laten gaan. Het ligt in de lijn der verwachting dat hij wordt vervangen door David de Gea van Manchester United, aan wie Los Merengues al weken trekken. Daarnaast heeft Real met Keylor Navas nog een ervaren alternatief onder contract staan.

Casillas kwam in 1990 terecht in de jeugdopleiding van Real Madrid. Negen jaar later speelde hij in zijn eerste seizoen (1999/00) meteen 27 competitieduels. Met Real werd Casillas (162 caps) vijf keer landskampioen en won hij drie keer de Champions League. Daarnaast won hij twee keer de beker, vier keer de Super Cup, twee wereldbekers en twee keer de Europese Super Cup.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.