PSV-opponent Atlético ronde verder ondanks missers Torres

Atlético Madrid heeft zich eenvoudig geschaard bij de laatste zestien in de strijd om de Copa del Rey. De tegenstander van PSV in de achtste finale van de Champions League won ook thuis van Reus Deportiu (1-0).

Twee weken geleden zegevierde Atlético al met 2-1 op bezoek bij de derdeklasser, waardoor trainer Diego Simeone enkele vaste waarden rust gaf tijdens de return. Fernando Torres speelde wel, maar bewees zichzelf geen goede dienst. De 31-jarige spits miste voor rust drie levensgrote kansen.

Na ruim een kwartier stuitte hij in kansrijke positie op doelman Edgar, die kort daarna geweldig redde op een kopbal van Torres. In de dertigste minuut wilde de spits het veel te mooi doen, waarna zijn achteloze hakje een eenvoudige prooi was voor Edgar. Aangezien Koke nog een inzet tegen de paal zag belanden, zochten beide clubs de kleedkamers op zonder gescoord te hebben.

De tweede helft was acht minuten oud toen Thomas Partey wél scoorde namens de thuisclub. De Ghanese middenvelder schoot een afvallende bal langs Edgar, die laat reageerde. Dat het daarbij bleef was te danken aan Alberto Undiano Mallenco, want de scheidsrechter keurde een doelpunt van Lucas Hernández ten onrechte af. In de slotfase was ook Torres dicht bij 2-0, maar hij schoot over.

Maar de plek in de achtste finale kwam niet meer in gevaar. Daardoor blijft Atlético Madrid op drie fronten actief. In de competitie staat de ploeg van Simeone tweede met evenveel punten als koploper Barcelona, terwijl in de Champions League en het toernooi om de Copa del Rey de laatste zestien zijn bereikt.