Feest van herkenning in achtste finale Champions League

Reacties

Voor het derde seizoen op rij treffen Chelsea en Paris Saint-Germain elkaar in de knock-outfase van de Champions League. De loting voor de achtste finale van de Champions League koppelde ook enkele andere oude bekenden aan elkaar.

Feest van herkenning in achtste finale Champions League

PSG moest in Groep A genoegen nemen met de tweede plaats achter Real Madrid. Omdat Chelsea op de laatste dag wel de koppositie greep in Groep G, bestond de kans dat de kampioenen van Engeland en Frankrijk elkaar net als vorig seizoen zouden treffen in de achtste finale. Destijds won PSG na verlenging (2-2 op Stamford Bridge, foto) op heroïsche wijze na een rode kaart voor Zlatan Ibrahimovic, nadat het met tien man was komen te staan. Een jaar eerder was Chelsea in de kwartfinale nog de betere (2-0, 1-3).

Arsenal strandde de laatste vijf seizoenen altijd in de achtste finale. De kans dat daar dit seizoen verandering in komt, is klein. Barcelona is net als in 2010/11 de opponent van The Gunners in de strijd om een plek bij de laatste acht. Vijf jaar geleden wonnen de Catalanen met 3-1, na een 2-1 nederlaag in Londen. Een jaar eerder was Barça in de kwartfinale ook al te sterk in de reprise van de CL-finale van 2006. Sinds de laatste ontmoeting waren achtereenvolgens AC Milan, Bayern München en AS Monaco in de achtste finale te sterk voor de ploeg van manager Arsène Wenger.

Arjen Robben snelt op 10 april 2013 voorbij Juventus-verdediger Leonardo Bonucci. Anderhalve maand later zou Robben in de CL-finale tegen Borussia Dortmund de winnende maken voor Bayern München.
Arjen Robben snelt op 10 april 2013 voorbij Juventus-verdediger Leonardo Bonucci. Anderhalve maand later zou Robben in de CL-finale tegen Borussia Dortmund de winnende maken voor Bayern München.

Ook de derde in het oog springende kraker, die tussen Bayern München en Juventus, brengt mooie herinneringen naar boven. Tweeënhalf jaar geleden was Bayern in de tot nu toe enige ontmoeting in de knock-outfase met De Oude Dame veel te sterk (2x 2-0) op de weg naar de eindzege. Arjen Robben speelde in beide wedstrijden mee, maar scoorde niet. De vraag is hoe de verhoudingen drie jaar later liggen. Der Rekordmeister is in tegenstelling tot Juve ongenaakbaar in de eigen competitie, maar de Italianen zijn wel de verliezend finalist van vorig seizoen.

AS Roma, de enige andere CL-deelnemer van de Azzurri, krijgt met Real Madrid als tegenstander eveneens een zware dobber. De Romeinen werden respectievelijk dit en vorig seizoen weggeblazen in de pouleduels met Barcelona (6-1) en Bayern München (7-1). De enige ontmoeting met Real in de barrageduels van het miljoenenbal pakte echter goed uit voor de Giallorossi. Roma won in de kwartfinale 2007/08 zowel uit als thuis met 2-1. De laatste keer dat De Koninklijke verder bekerde na een clash met een Italiaanse club dateert bovendien alweer van 1987 (Napoli, Europa Cup I).

Ook Benfica en Zenit Sint-Petersburg troffen elkaar de laatste jaren al in de Champions League. Vier seizoenen geleden stootten de Portugezen door naar de kwartfinale (2-3, 2-0), vorig jaar waren de Russen in beide duels te sterk. PSV maakte in de groepsfase 2008/09 al kennis met Atlético Madrid (1-2, 0-3). Dinamo Kiev en Manchester City speelden alleen tegen elkaar in de Europa League 2010/11, toen de Oekraïners de kwartfinale bereikten (0-1, 2-0). Ook Champions League-debutant AA Gent speelde vanzelfsprekend nooit in het miljoenenbal tegen VfL Wolfsburg.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.