Alleen primeur brengt PSV verder in Champions League

Reacties

De koppeling aan Atlético Madrid roept bij PSV geen positieve herinneringen op. De Eindhovense formatie heeft wat goed te maken in de knock-outfase van de Champions League.

Alleen primeur brengt PSV verder in Champions League

De twee duels (woensdag 24 februari thuis en dinsdag 15 maart in Madrid) zijn een weerzien met de Rojiblanco's.

In september 2008 maakte PSV voor het eerst kennis met Atlético Madrid. Veel plezier werd niet beleefd aan de eerste confrontatie met de Spaanse opponent. De thuiswedstijd in de groepsfase van de Champions League werd een anticlimax, want mede door twee treffers van Sergio Agüero werd op eigen veld met 3-0 verloren.

Ook de wedstrijd in Vicente Calderon was geen succes, al waren de cijfers minder beroerd voor PSV (2-1). Danny Koevermans redde de eer voor de Eindhovense formatie, die dat seizoen na de groepsfase het Europese podium verliet. Die wedstrijd in de Spaanse hoofdstad had een bijzonder karakter, omdat op last van de UEFA er geen publiek aanwezig was. De straf was Atlético opgelegd na misdragingen van de fans tijdens de wedstrijd tegen Olympique Marseille.

Ajax-directeur Marc Overmars was van de partij toen de Amsterdammers in 1997 van Atlético Madrid wonnen in de kwartfinale van de Champions League.
Ajax-directeur Marc Overmars was van de partij toen de Amsterdammers in 1997 van Atlético Madrid wonnen in de kwartfinale van de Champions League.

Om ten koste van Atlético de volgende ronde te bereiken heeft PSV dus een primeur nodig. De Brabanders kunnen een voorbeeld nemen aan Ajax, dat als enige Nederlandse club in het belangrijkste Europese toernooi won van de Rojiblanco's.

De Amsterdammers wonnen van de vier confrontaties er twee en verloren er een. Die enige nederlaag (1-0) was 45 jaar geleden, maar werd op eigen veld weggepoetst. In 1970 leverde de 3-0 overwinning in Olympisch Stadion Ajax namelijk een plaats in de (gewonnen) finale om de Europa Cup I.

In 1997 had Ajax meer moeite Atlético de weg naar de halve finale van de Champions League te versperren. Na het 1-1 gelijkspel in Amsterdam waren verlengingen nodig om een winnaar aan te wijzen. Mede dankzij goals van Dani en Tijani Babangida stapte de ploeg van Louis van Gaal als winnaar van het veld (2-3).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.