Cocu: 'Heel zware loting, maar een geweldige uitdaging'

Reacties

Phillip Cocu erkent dat het duel met Atlético Madrid niet het meest aansprekende affiche is in de achtste finale van de Champions League, maar de PSV-trainer vindt dat de gedeelde koploper van Spanje niet mag worden onderschat.

Cocu: 'Heel zware loting, maar een geweldige uitdaging'

PSV kon als een van de nummers twee ook clubs als Barcelona, Bayern München en Real Madrid treffen, maar het werd dus Atlético. 'Ik snap dat Atlético het minst genoemd werd door de fans. Veel mensen zien Barcelona en Bayern München als wereldtop, dat zijn de aansprekende clubs. Voor veel supporters is Atlético dat misschien nog niet, maar ze hebben de afgelopen jaren uitstekend gepresteerd en een heel hoog niveau gehaald', vertelde Cocu tijdens zijn persconferentie.

Atlético hoort sinds de komst van trainer Diego Simeone weer tot de top van Spanje. In 2013/14 werden de Rojiblancos zelf kampioen. Dat jaar haalde Atlético ook de Champions League-finale, waarin het pas na verlenging verloor van Real Madrid. Cocu kent de kracht van de komende CL-opponent. 'Het is een absolute eenheid, defensief extreem degelijk. Ze geven weinig kansen weg en zijn fysiek sterk. Het is een heel zware loting, maar wel weer een geweldige uitdaging.'

Dat bleek ook wel tijdens de groepsfase. Atlético verloor thuis weliswaar van Benfica, maar eindigde uiteindelijk toch nog als koploper omdat de ploeg van trainer Diego Simeone verder alleen punten verspeelde op bezoek bij FK Astana (0-0). Het Galatasaray van Wesley Sneijder was twee keer een maatje te klein (0-2) voor de Madrilenen, die na vijftien speelronden evenveel punten hebben als Barcelona. Op 24 februari komt Atlético naar Eindhoven, op 15 maart is de return in Spanje.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.