PSV doet weer niet aan klantenbinding in Europa League

Net als in het thuisduel met Ludogorets wist PSV ook donderdagavond bij Dinamo Zagreb niet te overtuigen. De sfeer was troosteloos, de wedstrijd zo mogelijk nog troostelozer: 0-0.

In het lege stadion van Dinamo Zagreb (straf van de UEFA na racistische spreekkoren en afgestoken vuurwerk eerder dit seizoen) begon PSV met Jürgen Locadia in de spits in plaats van Tim Matavz. De jonge aanvaller kon zich wederom niet onderscheiden als basisspeler.

Locadia scoorde in zijn carrière alleen in het KNVB-bekertoernooi (zeven keer) als hij vanaf de aftrap meespeelde. Zijn andere acht doelpunten (zeven in de competitie, één in de Champions League-voorronde) maakte hij als invaller. Na 74 minuten in Zagreb moest hij alsnog plaatsmaken voor Matavz. Aan de 0-0 tussenstand op dat moment veranderde die wissel overigens niets.

PSV oogde in de eerste helft meer ongeïnspireerd dan dat het echt de indruk wekte met een goed resultaat uit Kroatië te willen vertrekken. Pas na een half uur werden de Eindhovenaren voor het eerst enigszins gevaarlijk door een voorzet van Jetro Willems richting Ola Toivonen. In de tegenstoot kreeg Dinamo, dat zonder het op het WK Onder-17 spelende toptalent Alen Halilovic (17) aantrad, echter de grootste kans.

Vier Kroatische aanvallers mochten het in de counter opnemen tegen slechts twee PSV-verdedigers, maar keeper Przemyslaw Tyton was attent op een inzet van Soudani. Vlak voor rust haalde Josip Simunic de bal na een doorgekopte corner van Toivonen net voor de voeten van Jeffrey Bruma weg.

In de tweede helft was Memphis Depay (foto) tweemaal gevaarlijk. Eerst ramde hij de bal uit een vrije trap over het doel, terwijl hij even later zijn voet niet tegen de bal kreeg na een cornervariant van Stijn Schaars. Ook Dinamo Zagreb had kunnen scoren, maar wist dat bij een scrimmage na zeventig minuten in vier instanties niet voor elkaar te krijgen. Een kopbal van Toivonen was uiteindelijk nog het gevaarlijkst, maar het bleef in het lege Maksimir Stadion bij 0-0.

Door dit resultaat, en de overwinning van Ludogorets bij Chornomorets Odessa (0-1), staat PSV nu tweede in Groep B. Ludogorets leidt de dans met negen punten uit drie duels, PSV volgt met vier punten. De ploeg uit Odessa blijft op drie punten staan, terwijl Dinamo Zagreb donderdagavond zijn eerste puntje pakte.