Cocu: 'Ons spel is goed, alleen het rendement moet omhoog'

PSV-trainer Phillip Cocu noemde de 1-0 nederlaag bij FC Groningen 'zeer onverdiend'. De oefenmeester van de Eindhovenaren, die de koppositie door de verliespartij misten, hekelde de gemiste kansen.

'Over het spel ben ik heel erg tevreden', vertelde Cocu voor de camera's van FOX Sports. 'We hebben de hele wedstrijd gedomineerd en heel veel kansen gecreëerd. Helaas hebben we niet gescoord. En Groningen doet dat in een van de spaarzame aanvallen wel. Al ging aan die goal in mijn ogen een belachelijke vrije trap vooraf. Maar goed, we hebben onszelf te kort gedaan. We hadden zeker moeten scoren. Bij rust had het al 3-0 moeten zijn.'

'In de tweede helft gaan we dan meer tegen de klok voetballen', ging Cocu verder. 'Helaas lukt het dan niet.' Door de nederlaag verzuimde PSV de koppositie over te nemen van FC Twente, dat een puntje meer heeft. PSV staat gelijk met Ajax, Feyenoord en PEC Zwolle. 'Het staat allemaal heel dicht bij elkaar. Ons spel is goed, alleen het rendement moet omhoog. Als dat lukt, komen we vanzelf wel weer waar we willen zijn.'

Aanvoerder Stijn Schaars noemde de gemiste kansen ook als oorzaak voor het verlies. 'We kregen zes grote kansen en hadden er voor rust minimaal twee moeten maken. We hebben het in de eerste helft laten liggen', aldus de na een uur gewisselde middenvelder. 'Dat was uit voorzorg', nam hij eventuele zorgen over een verergerde knieblessure weg.

Of Schaars donderdag in de Europa League tegen Dinamo Zagreb van de partij is, is nog niet zeker. Lucanio Narsingh mag dan mogelijk ook weer opdraven in de hoofdmacht. Hij keerde bij Jong PSV terug  na maanden afwezigheid door een knieblessure en maakte indruk. 'Hij zit er inderdaad aan te komen. Binnen niet al te lange tijd zal hij terugkeren. Wanneer? Dat gaan we wel zien.'