Cocu: 'Zonder publiek mis je atmosfeer Europees voetbal'

PSV neemt het donderdagavond in de Europa League op tegen Dinamo Zagreb. In Kroatië zullen geen supporters de wedstrijd bijwonen.

Cocu: 'Zonder publiek mis je atmosfeer Europees voetbal'

Doordat de Kroatische fans tijdens de Champions League-voorronden tegen Austria Wien en CS Fola Esch racistische leuzen zongen en vuurwerk afstaken, besloot de UEFA Dinamo Zagreb te bestraffen met één thuisduel zonder publiek. En dat gaat volgens PSV-trainer Phillip Cocu voor een 'heel aparte wedstrijd' zorgen.

'In de voorbereiding zit niet zoveel verschil, maar als je een wedstrijd gaat spelen en er zit niemand op de tribune dan is dat anders als er 40.000 fans van de tegenstander op de tribune zitten. Toch geef ik daar de voorkeur aan. Nu mis je de hele atmosfeer die bij een Europese wedstrijd hoort', aldus Cocu.

Kersvers Belgisch international Zakaria Bakkali zit niet bij de selectie, de net weer fitte Luciano Narsingh is er wél bij. 'Hij is meegereisd, dat houdt in dat hij fit en inzetbaar is', reageerde Cocu op de vraag of Narsingh kan spelen. 'Spelen bij Jong PSV was de laatste stap naar volledige fitheid. Bij de volgende stap zal hij weer minuten maken in het eerste. Of dat morgen gaat gebeuren laat ik nog in het midden. Voor Bakkali komt deze wedstrijd te vroeg, hij is zondag waarschijnlijk weer inzetbaar.'

Verrassend genoeg bezetten PSV en Dinamo Zagreb, op voorhand toch gezien als de tweede sterkste ploegen in Groep B, de derde en vierde plaats. PSV heeft drie punten, Dinamo Zagreb nog geen. Volgens Cocu zegt dat niet zoveel. 'Het is misschien niet geheel terecht dat ze nul punten hebben.' Ludogorets (eerste met zes punten) en Chornomorets Odessa (ook drie punten, op doelsaldo tweede) leiden de dans in deze poule.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen