Pellè beëindigt maanden van droogte en bezorgt Saints zege

Southampton doet weer volop mee om de Europese plaatsen na de overwinning op Stoke City van zaterdagmiddag. Swansea City verloor op bezoek bij Bournemouth en verkeert nog altijd in degradatiezorgen.

Stoke City - Southampton 1-2
Op 1 november 2015 scoorde Graziano Pellè voor het laatst voor Southampton, maar tegen Stoke City was de ex-Feyenoorder weer helemaal terug. Met twee doelpunten bezorgde hij de ploeg van trainer Ronald Koeman de overwinning.

In de elfde minuut opende Pellè de score met een rake kopbal en een kleine twintig minuten later maakte de Italiaan met een geplaatst, maar niet onhoudbaar schot zijn tweede. Dusan Tadic (ex-FC Twente) miste op slag van rust nog een gigantische kans door veel te veel tijd te nemen.

Op aangeven van Ibrahim Afellay maakte Marko Arnautovic (ex-FC Twente) het na rust nog wel spannend, maar verder kwam Stoke ondanks een veldoverwicht in de tweede helft niet. Ook niet nadat invaller Sadio Mané in de extra tijd een rode kaart kreeg na een op het oog toch vooral ongelukkige botsing met Erik Pieters.

Southampton, waar Cuco Martina, Virgil van Dijk en Jordy Clasie een basisplaats hadden, stijgt door de zege naar plek zeven. De achterstand op nummer zes Manchester United, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft, bedraagt drie punten. Het Stoke City van de basisklanten Afellay en Pieters staat negende.

Max Gradel viert feest na zijn openingstreffer namens Bournemouth tegen Swansea City.

AFC Bournemouth - Swansea City 3-2
Leroy Fer heeft zaterdagmiddag geen al te beste beurt gemaakt bij Swansea City, dat zestiende staat. De middenvelder begon in de basis, maar zijn balverlies leidde in de vijftigste minuut tot de 2-1 van Joshua King voor nummer dertien AFC Bournemouth. De openingstreffer van Max Gradel was door Swansea-aanvaller Modou Barrow nog teniet gedaan.

Uiteindelijk toonde Swansea opnieuw veerkracht en kwam via Gylfi Sigurdsson weer op gelijke hoogte. Een kopbal van Steve Cook betekende uiteindelijk echter dat de thuisploeg alsnog aan het langste eind trok. Ook de tien minuten voor tijd ingevallen Marvin Emnes slaagde er namelijk niet in voor de derde keer op rij een achterstand weg te poetsen.