Forster beste in februari, Pochettino troeft Nederlanders af

Reacties

Fraser Forster (Southampton) is verkozen tot Speler van de Maand februari in de Premier League. Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur) ontving de award voor beste manager.

Forster beste in februari, Pochettino troeft Nederlanders af

Robert Huth (Leicester City), Harry Kane (Tottenham Hotspur), Mark Noble (West Ham United), Jamie Vardy (Leicester City) en Willian (Chelsea) legden het af tegen Forster, die een geweldige rentree maakte onder de lat bij Southampton.

De 27-jarige doelman stond bijna een jaar aan de kant met een zware knieblessure, maar op 13 januari keerde hij ten koste van Maarten Stekelenburg terug in de basis van Southampton. Daar baarde hij opzien door in zijn eerste zes wedstrijden zonder tegentreffer te blijven. In februari slaagde alleen Chelsea erin om Forster in competitieverband te passeren.

Pochettino, die in februari alle vier de wedstrijden met Tottenham Hotspur won in de Premier League, troefde twee Nederlanders af. Guus Hiddink (Chelsea) en Ronald Koeman (Southampton) waren, net als Claudio Ranieri (Leicester City), ook genomineerd voor de verkiezing tot Manager van de Maand februari.

Hiddink is sinds zijn aanstelling als interim-manager van Chelsea eind december 2015 nog altijd ongeslagen in de Premier League. In februari boekte de ex-bondscoach twee overwinningen met de Londenaren en speelde hij twee keer gelijk.

Koeman, die dit seizoen al werd verkozen tot Manager van de Maand januari, won met zijn Southampton twee keer, speelde gelijk bij Arsenal (0-0) en verloor de laatste wedstrijd van die maand nota bene van Chelsea (1-2).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.