Koeman voert druk op aanval op: 'Tijd om het te laten zien'

Reacties

Southampton-manager Ronald Koeman verwacht meer van zijn aanvallers in de eindfase van het seizoen. The Saints, momenteel negende in de Premier League, mikken nog altijd op plaatsing voor Europees voetbal.

Koeman voert druk op aanval op: 'Tijd om het te laten zien'

Southampton kan die ambities zaterdag kracht bijzetten op bezoek bij Stoke City, dat achtste staat. 'Een zware wedstrijd', weet Koeman, die tijdens een persconferentie voorbeschouwde. 'Het is altijd lastig om daar te spelen. Southampton en Stoke zijn twee clubs met veel ambitie en de onderlinge verschillen zijn altijd klein.' Bij een zege passeren Koeman en co The Potters.

De ploeg van de Nederlandse trainer verkeert niet in blakende vorm. De weg naar het doel wordt de laatste weken moeizaam gevonden. Zo scoorde Southampton vier keer in de laatste vijf competitieduels. 'Het gebrek aan doelpunten baart me zorgen. We moeten het beste uit onze kwaliteiten voorin halen, want we hebben wel degelijk veel kwaliteit. Het is tijd om dat te laten zien. Dat gaat het verschil maken in deze fase van het seizoen.'

Op bezoek bij Stoke kan Koeman nog niet over winteraankoop Charlie Austin beschikken. De Engelse spits heeft nog minimaal anderhalve week nodig voor zijn herstel van een hamstringblessure en maakt na de interlandperiode zijn rentree. Shane Long is wel weer beschikbaar, terwijl Jay Rodriguez maandagavond ritme opdoet bij het beloftenelftal van Southampton.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.