Leicester telt af, het volledige schema van de titelkandidaten

Reacties

De kans is groot dat de Premier League dit seizoen wordt gewonnen door een club die dat nooit eerder deed. Leicester City en Tottenham Hotspur hebben immers de beste papieren.

Leicester telt af, het volledige schema van de titelkandidaten

Leicester-manager Claudio Ranieri wil ondanks een voorsprong van vijf punten op Spurs nog niet denken aan de landstitel, die sinds de invoering van de Premier League enkel werd gewonnen door Manchester United (13), Chelsea (4), Arsenal (3), Manchester City (2) en Blackburn Rovers. Aangezien The Foxes al hun concurrenten al twee keer hebben gehad, lijken ze een relatief licht programma te hebben. Toch staan in de laatste drie speelronden met Manchester United en Chelsea nog twee loodzware uitduels op het programma.

Tottenham, dat ook nog Europees actief is, heeft vooral begin april met Liverpool (uit), Manchester United (thuis) en Stoke City (uit) drie zware wedstrijden achter elkaar, terwijl bij Arsenal vooral de clash met Manchester City (uit) op de voorlaatste speeldag eruit springt. De Londenaren hebben op hun beurt een ogenschijnlijk makkelijker programma dan hun concurrenten, maar staan inmiddels wel acht punten achter op Leicester.

Manchester City heeft nog een wedstrijd tegen Newcastle tegoed, waar overigens net als bij Arsenal - West Brom vooralsnog geen nieuwe datum voor gevonden is. The Citizens hebben buiten het treffen met Arsenal ook nog Manchester United (thuis) en Chelsea (uit) op het menu staan. Tevens staat het elftal van Manuel Pellegrini op de drempel van de kwartfinale in de Champions League na een uitzege (1-3) bij Dinamo Kiev.

Resterend programma topvier Premier League
Ronde Leicester (60) Spurs (55) Arsenal (52) Man City (50)
30 Newcastle (t) Aston Villa (u) - Norwich (u)
31 C Palace (u) Bournemouth (t) Everton (u) Man Utd (t)
32 Southampton (t) Liverpool (u) Watford (t) Bournemouth (u)
33 Sunderland (u) Man Utd (t) West Ham (u) West Brom (t)
34 West Ham (t) Stoke (u) C Palace (t) Chelsea (u)
35 Swansea (t) West Brom (t) Sunderland (u) Stoke (t)
36 Man Utd (u) Chelsea (u) Norwich (t) Southampton (u)
37 Everton (t) Southampton (t) Man City (u) Arsenal (t)
38 Chelsea (u) Newcastle (u) Aston Villa (t) Swansea (u)
Inhaal West Brom (t) Newcastle (u)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.