Pech Van der Hoorn bij verlies Swansea tegen Man City

Manchester City heeft ook zijn tiende officiële wedstrijd onder leiding van Pep Guardiola in winst omgezet. Swansea City moest zaterdag pas capituleren nadat Mike van der Hoorn een strafschop veroorzaakte in de tweede helft: 1-3.

Van der Hoorn, die zijn basisplaats behield na het midweekse League Cup-duel met ook al Manchester City, raakte in de ogen van arbiter Neil Swarbrick Kevin De Bruyne moedwillig in zijn gezicht. Sergio Agüero benutte in de 66ste minuut de toegekende strafschop met een soort halve Panenka. Ruim tien minuten later was het game over, toen Raheem Sterling genadeloos een counter afrondde.

Tot de 1-2 hield Swansea City prima stand. De thuisclub herstelde zich via een treffer van Fernando Llorente na een klein kwartier knap van de vroege treffer van Agüero. Doelman Claudio Bravo van de bezoekers moest enkele keren ingrijpen en met een kopbal was ook Van der Hoorn nog dicht bij een doelpunt. Aan de andere kant stichtte City gevaar via onder anderen Sterling. Na de 1-2 wankelde de formatie van Guardiola niet meer, waardoor Agüero een uitstekende rentree beleefde na zijn schorsing in de Premier League.

City gaat met achttien punten uit zes wedstrijden overtuigend aan de leiding in de Premier League, terwijl Swansea met vier punten in de onderste regionen vertoeft. Guardiola en de zijnen gaan woensdag in de Champions League op bezoek bij Celtic. In competitieverband wacht volgende week zondag de uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur.