Ranieri snapt niets van zwak verdedigen Leicester City

Reacties

De herfstbladeren moeten nog vallen, maar Leicester City heeft nu al net zo vaak verloren als in het kampioensjaar. The Foxes werden zaterdagmiddag pootje gelicht door Manchester United (4-1) en staan na zes speelrondes al op drie nederlagen.

Ranieri snapt niets van zwak verdedigen Leicester City

Halverwege was het kalf al verdronken voor Leicester. Vooral door zwak verdedigen van de bezoekers leidde United halverwege al met 4-0. 'We kregen drie goals tegen uit een hoekschop, dat mag simpelweg niet gebeuren', legde Leicester City-manager Claudio Ranieri in gesprek met Sky Sports de vinger op de zere plek.

'Dat betekent dat we onvoldoende geconcentreerd waren. Normaal gesproken geven we weinig weg bij dode spelmomenten, heel vreemd dit. We moeten na deze tegenvaller snel ons hoofd leegmaken, want er komen in korte tijd veel wedstrijden aan.'

Leicester maakte in de beginfase nog een goede indruk op Old Trafford. 'In de eerste twintig minuten was er niet zoveel aan de hand. Daarna ging het mis bij standaardsituaties.' Ranieri wapperde na de eruptie van United met de witte vlag; de Italiaan besloot om Jamie Vardy en Riyad Mahrez te vervangen. 'Na de eerste helft was het gedaan. Ik koos ervoor om hen te sparen met het oog op de Champions League-wedstrijd tegen FC Porto van dinsdag.'

Leicester werd de tweede titelverdediger in de Premier League-historie die zijn eerste drie uitwedstrijden in een nieuw seizoen verloor. Eerder overkwam dat Blackburn Rovers in het seizoen 1995/96.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.