Mourinho: 'Zlatan scoorde niet, maar was fenomenaal'

José Mourinho was na afloop van de 4-1 overwinning op Leicester City laaiend enthousiast over het spel van Manchester United. Met name Zlatan Ibrahimovic kreeg een pluim. De gepasseerde Wayne Rooney hoeft niet te wanhopen.

United had in de Premier League twee keer op rij verloren en Mourinho zou bij weer een nederlaag zijn negatieve record uit zijn tijd bij Chelsea evenaren. In december bezegelde uitgerekend Leicester het lot van de Potugees, nu was het Mourinho die zegevierde. 'Het was een erg goede wedstrijd en een goed resultaat. Het is niet makkelijk van hen te winnen en zeker niet op zo'n manier. Vorig seizoen konden we ze niet verslaan, dit seizoen al twee keer. Dat is een goede prestatie.'

Mourinho was vooral tevreden over de teamprestatie, al wilde hij het optreden van Zlatan Ibrahimovic er wel uitlichten. 'Hij scoorde niet, maar speelde fenomenaal, echt fantastisch. Hij had een sleutelrol bij onze aanvallen en het druk zetten.' Rooney begon juist op de bank, maar blijft belangrijk voor Mourinho. 'Hij is een grote speler voor mij, voor United en dit land. Meer heb ik niet te zeggen. Ik heb het volste vertrouwen in hem. Hij is net zo blij als ik op dit moment.'

United stond voor het eerst sinds 2001 (5-1 tegen Arsenal) al bij rust met vier goals voor. 'We begonnen voor het eerst goed. Meestal is onze tweede helft beter dan de eerste', verklaarde Mourinho tegen Sky Sports. 'We hadden intensiteit, beweging en dynamiek en speelden erg sterk tegen een ploeg die makkelijk te analyseren is, maar moeilijk te verslaan. Ik ben blij voor de fans. Ik weet niet wanneer ze voor het laatst zo'n goede wedstrijd en zo'n goede tussenstand hebben gezien bij rust.'

Dat United de 4-0 voorsprong na rust niet verder uitbouwde, had volgens Mourinho ook te maken met de uitstekende wijzigingen van zijn collega Claudio Ranieri. 'Niemand had verwacht dat we in de tweede helft nog vier keer zouden scoorden en met 8-0 zouden winnen. Het ging vooral om controle. Maar Ranieri deed het erg goed. Hij las de wedstrijd in de rust erg goed. Hij wist op dat moment dat de wedstrijd verloren was, maar het ging erom nog enige controle te houden.'