Oranje traint met Van Persie en Huntelaar voorin

Reacties

Bondscoach Guus Hiddink beschikt over een volledig fitte spelersgroep in aanloop naar de EK-kwalificatieduel met Kazachstan en IJsland. Hij liet zijn selectie donderdag een trainingsvorm afwerken waarin ruimte was voor zowel Klaas-Jan Huntelaar als Robin van Persie. Ook Ibrahim Afellay trainde in de basiself.

Oranje traint met Van Persie en Huntelaar voorin

Het Nederlands elftal werkte donderdagochtend om 11.30 uur de laatste training af voor het thuisduel in Amsterdam met Kazachstan. Ook Robin van Persie en Arjen Robben, die dinsdag nog apart van de groep trainden, sloten weer aan. Daarmee stonden alle 25 internationals staan op het veld van Hoofdklasser Quick Boys in Katwijk. Na de ontmoeting met Kazachstan wacht maandag de uitwedstrijd tegen IJsland.

Twee spitsen
Op de training werkte de selectie een afwerkvorm af met twee spitsen (Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar) en twee vleugelaanvallers (Jermaine Lens links, Arjen Robben rechts). Op het middenveld opereerden Wesley Sneijder en Ibrahim Afellay als respectievelijk links- en rechtshalf. Onduidelijk is of dit plan A of plan B wordt voor de wedstrijd tegen Kazachstan.

Oranje moet tegen Kazachstan en IJsland de valse start van een maand geleden in Praag goedmaken. Toen won Tsjechië in de slotfase met 2-1 doordat Daryl Janmaat op zijn eigen paal kopte en de rechtsback daarmee Václav Pilar de kans bood om de winnende treffer binnen te tikken. Het oefenduel met Italië (0-2) was vijf dagen eerder ook al uit op een teleurstelling uitgelopen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.