Van der Wiel wil niets meer missen van Oranje

Reacties

Als er geen gekke dingen gebeuren, staat Gregory van der Wiel de komende week eindelijk weer eens meerdere interlands kort achter elkaar in de basis. Dat was namelijk alweer even geleden.

Van der Wiel wil niets meer missen van Oranje

De 26-jarige rechtsback debuteerde al in februari 2009 in het Nederlands elftal, maar staat ruim vijfenhalf jaar later op 'slechts' 38 interlands. Door de blessure van Daryl Janmaat en het stoppen van Dirk Kuijt - die op het afgelopen WK ook wel eens als back speelde - lijkt de Amsterdammer tegen Kazachstan (vrijdag) en IJsland (maandag) een basisplaats te krijgen.

De laatste keer dat Van der Wiel in meerdere opeenvolgende interlands binnen korte tijd in de basis mocht starten, dateert inmiddels alweer van meer dan twee jaar geleden. Toen speelde hij in aanloop naar het EK 2012 drie oefenduels vanaf het begin, terwijl hij eveneens in de drie groepswedstrijden mocht starten. Ook in de oefeninterlands tegen Colombia (november 2013) en Frankrijk (maart 2014) kreeg hij daarna een basisplek, maar daar zat dus bijna vier maanden tussen.

Sinds zijn overstap van Ajax naar Paris Saint-Germain in september 2012 speelde hij mede door blessures slechts drie interlands, daar lijken er deze week dus twee bij te komen. Van der Wiel heeft er zin in. 'Ik heb deze zomer al iets prachtigs moeten missen, vanaf nu wil ik niets meer missen', toonde hij zich dinsdag tegenover de camera van FOX Sports gretig.

Dat hij het WK door een blessure moest laten schieten, maar nu tegen Kazachstan mag opdraven, stemt hem dan ook tevreden. 'De tegenstander is misschien niet de mooiste, maar in de Arena in een Oranje-shirt mogen spelen is sowieso prachtig, het maakt niet uit tegen wie dat dan is. Afgelopen periode heb ik namelijk niet zó vaak in het Nederlands elftal gespeeld.' Nu mag Van der Wiel zich dus opmaken voor eindelijk weer eens een serie van meerdere duels in Oranje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.