Hiddink roept Verhaegh op als vervanger Janmaat

Daryl Janmaat heeft zich afgemeld voor de EK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal tegen Kazachstan en IJsland. De rechtsback kampt met een hamstringblessure. Bondscoach Guus Hiddink roept Paul Verhaegh op als vervanger.

Zaterdag stond Janmaat in het duel van Newcastle United met Swansea City (2-2 gelijkspel) de volledige negentig minuten binnen de lijnen. Door een hamstringblessure moet hij de EK-kwalificatieduels met Kazachstan (10 oktober) en IJsland (13 oktober) aan zich voorbij laten gaan.

In het eerste kwalificatieduel met Tsjechië speelde Janmaat nog een cruciale rol. Zijn terugkopbal op doelman Jasper Cillessen leidde toen de winnende treffer van Václav Pilar in (2-1 winst voor de Tsjechen).

Vervanger
Bondscoach Guus Hiddink riep Paul Verhaegh op als vervanger voor de 23-voudig international. De 31-jarige verdediger (drie caps) kwam zondag negentig minuten in actie. Op bezoek bij Wolfsburg moest hij met Augsburg het hoofd buigen. Een doelpunt van Naldo betekende een 1-0 nederlaag voor de bezoekers.

Tijdens het afgelopen WK kwam Verhaegh voor het laats in actie voor het Nederlands elftal. In de achtste finale tegen Mexico kreeg hij van Louis van Gaal een basisplaats toebedeeld.

Van Rhijn
Met de keuze voor Verhaegh passeert Hiddink Ricardo van Rhijn. De 23-jarige Ajacied speelde op 14 augustus 2013 zijn laatste wedstrijd voor Oranje. In de vriendschappelijke wedstrijd tegen Portugal (1-1 gelijkspel) speelde Van Rhijn destijds 47 minuten mee.