Kuijt: 'Niet verwacht dat ik zoveel waardering zou krijgen'

Reacties

Dirk Kuijt wil niet te ver vooruit kijken wat betreft zijn actieve loopbaan. De 34-jarige Katwijker nam deze week afscheid bij het Nederlands elftal, maar is vooralsnog niet bezig met een terugkeer naar Feyenoord.  

Kuijt: 'Niet verwacht dat ik zoveel waardering zou krijgen'

'De druk om terug te keren wordt mij vaak opgelegd. Maar ik voel me enorm fit en wil zo lang mogelijk op een hoog niveau blijven spelen. Iedereen weet dat Feyenoord mijn club is, maar iedereen weet ook dat ik een aantal goede jaren achter de rug heb bij Fenerbahçe', zegt Kuijt tegenover FOX Sports.

De ervaren aanvaller is bezig aan zijn derde seizoen in de Turkse competitie en sluit vooralsnog niets uit. 'Ik ga niet zeggen of ik iets wel of niet ga doen. Wellicht is Feyenoord een optie', aldus Kuijt, die deze week de knoop doorhakte en niet langer actief is voor Oranje. De Katwijker werd geraakt door de positieve reacties naar aanleiding van zijn interlandloopbaan bij het Nederlands elftal.

Waardering
'Dat heeft heel veel met mij gedaan. Ik had niet verwacht dat ik zoveel waardering zou krijgen', zegt Kuijt. Toch was het moment van zijn afscheid opvallend. 'Dat klopt, maar ik kwam terug van een geweldig WK. Zowel voor mezelf als voor het team. Ik voelde me energiek en fit en wist niet zeker wat ik wilde. Daar had ik meer tijd voor nodig en dat heb ik ook besproken met Guus Hiddink.'

'Uiteindelijk heb ik toch besloten om te stoppen. Ik vond dat ik nog kon spelen en wilde niet alleen belangrijk zijn buiten het veld. Dat heeft me de afgelopen jaren veel energie gekost en dat kon ik niet meer opbrengen', aldus de aanvaller van Fenerbahçe. Na de eindronde van deze zomer speelde Kuijt nog één keer in Oranje. Hiddink liet de Katwijker starten tijdens het oefenduel met Italië (2-0 nederlaag).

De aanvaller, die tijdens het afgelopen WK ook als verdediger werd ingezet, kwam in tien jaar tijd tot 104 interlands en 24 goals. Waarom hij voor noodgevallen beschikbaar blijft, is voor Kuijt duidelijk. 'Het is lastig om nee te zeggen als de nood hoog is, maar ik verwacht niet dat het zover zal komen. Er is voldoende talent en daarnaast hebben we de nodige ervaren internationals.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.