Martins Indi wil rust: 'Ons eigen spel spelen'

Reacties

Na de dramatisch verlopen interlands tegen Italië (2-0) en Tsjechië (2-1) is het zaak dat spelers en staf van Oranje gewoon vasthouden aan de uitgezette koers. Een paniekreactie zou niet goed zijn, stelt Bruno Martins Indi.

Martins Indi wil rust: 'Ons eigen spel spelen'

'We moeten ons eigen spel spelen en goed uitvoeren', aldus de verdediger van FC Porto tegenover de NOS. 'Normaal gesproken moeten we dan winnen', verwijst hij naar het thuisduel met Kazachstan van vrijdagavond.

In de oefenwedstrijd tegen Italië vervulde Martins Indi de rol van schlemiel, want hij kreeg al erg snel rood vanwege het vloeren van de doorgebroken Simone Zaza. In het daaropvolgende EK-kwalificatieduel met Tsjechië begon hij gewoon in de basis, maar ook die wedstrijd verliep allesbehalve vlekkeloos.

Of Guus Hiddink voor Martins Indi tegen Kazachstan een basisplaats in petto heeft, is nog onduidelijk. Indien hij in actie komt, speelt hij alweer zijn 25ste interland, wat traditioneel goed is voor een zilveren schaal. 'Dat zou mooi zijn. Ik hoop dat ik minuten krijg', gaat hij verder. Hij is in elk geval helemaal klaar voor de ontmoeting met het Aziatische land. 'Ze spelen in een 5-3-2-systeem. Daar moeten wij iets goeds tegenover zetten. Of mijn rol anders zal zijn, is nog even afwachten. Het ligt eraan waar hun zwakte ligt.'

Bij Porto is Martins Indi in elk geval op dreef. Hij is doorgaans basisspeler en maakte zondag tegen Braga (2-1) zijn eerste doelpunt. 'Dat is wel positief', licht hij toe. 'Ik ben nu bij Oranje en daar wil ik mij op focussen. Ik kan alleen zeggen dat het me bij Porto heel goed bevalt en dat ik me best wel aan begin te passen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.