Martins Indi scoort sneller voor FC Porto dan voor Feyenoord

Met een goed gevoel zal Bruno Martins Indi zich melden bij het Nederlands elftal. De verdediger heeft zijn eerste treffer in Portugese dienst op zijn naam staan.

In zijn zesde competitieduel voor FC Porto was het na 25 minuten raak. Van dichtbij zette hij zondag zijn ploeg op een voorsprong tegen Sporting Braga. 'De 1-0 was een belangrijk doelpunt en ik ben blij', zei Martins Indi na afloop van de 2-1 zege. 'Voor rust speelden we niet goed, maar ze hebben ook een goed team. Het belangrijkst is dat we hebben gewonnen.'

Martins Indi is er in Portugal als doelpuntenmaker sneller bij dan bij Feyenoord. In zijn debuutjaar bij de Rotterdamse club duurde het tot de twaalfde wedstrijd voor hij zijn eerste treffer had gemaakt in de Eredivisie. Overigens deed hij het in dienst van het Nederlands elftal nog beter: daar was hij al in zijn derde interland trefzeker.

Martins Indi had zondag ook een schlemiel kunnen worden, toen invaller Pedro Santos een strafschop claimde na een actie van de verdediger. 'Hij deed het slim, maar scheidsrechter Pedro Proença zag het heel goed', aldus de voormalig Feyenoorder.