Opvallende rol Aké, donder en bliksem tarten Jong Oranje

Reacties

Nathan Aké vervult donderdag een belangrijke rol als Jong Oranje het in Alkmaar opneemt tegen Jong Portugal. Bondscoach Adrie Koster posteert de jongeling van Chelsea waarschijnlijk als controlerende middenvelder.

Opvallende rol Aké, donder en bliksem tarten Jong Oranje

Dat is opvallend, want Aké fungeerde in de voorbije wedstrijden van Jong Oranje als linksachter. Op de positie van defensieve middenvelder werd Kyle Ebecilio van FC Twente verwacht, maar hij moet genoegen nemen met een reserverol tegen Portugal (aftrap 18.30 uur). Daley Sinkgraven en Adam Maher zijn donderdag de andere spelers in de middenlinie.

Achterin kiest Koster waarschijnlijk voor Ruben Ligeon, Sven van Beek, Karim Rekik en Jetro Willems. Dat zou inhouden dat Terence Kongolo op de bank begint. Warner Hahn staat in het doel. Voorin wordt spits Luc Castaignos geflankeerd door Ola John en Elvis Manu. Na de wedstrijd in Alkmaar van donderdag wacht Jong Oranje dinsdag de return in Portugal. Het land dat als sterkste uit die tweestrijd komt, plaatst zich voor het EK van volgend jaar.

Overigens werd de training van Jong Oranje in Hoorn dinsdag voortijdig afgebroken. Vanwege noodweer zag Koster zich genoodzaakt zijn manschappen snel naar binnen te sturen.

Verwachte opstelling Jong Oranje: Hahn; Ligeon, Van Beek, Rekik, Willems; Aké, Maher, Sinkgraven; John, Castaignos, Manu.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.