Onvermoeibare dribbelaar Vaclav Pilar inspireert Tsjechen

Voetbal International kiest tijdens dit EK na iedere wedstrijddag een Speler van de Dag. Op de negende speeldag was dat Vaclav Pilar.

<br /><br /> Duel Tsjechië - Polen 1-0 Interlands 11Doelpunten 3

Tsjechië plaatste zich zaterdagavond voor de kwartfinale van het EK door een 1-0 overwinning tegen Polen. Vaclav Pilar was de uitblinker bij de ploeg van bondscoach Michal Bilek. De 23-jarige vleugelspeler is een relatieve nieuwkomer bij de Tsjechen. Pas in juni van het vorige jaar maakte Pilar zijn debuut voor de nationale ploeg.

Tegen Polen ontpopte Pilar zich tot man van de wedstrijd. De 1 meter 69 kleine dribbelaar was een voortdurende plaag voor de Poolse defensie en zorgde constant voor dreiging. Hij was met zijn energie de inspiratiebron en aanjager van Tsjechië.

Vaclav Pilar speelt komend seizoen voor VfL Wolfsburg. Het kan niet anders of de Bundesligaclub gaat veel plezier beleven aan actieve en opportunistisch spelende Pilar.

&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
<br /><br />
Duel
Interlands
Doelpunten

Griekenland zorgde voor een gigantische stunt door Rusland de voet dwars te zetten. Door een 1-0 overwinning gaat niet de ploeg van bondscoach Dick Advocaat naar de kwartfinale, maar de Grieken.

Uitblinker bij de stuntploeg was Sokratis Papastathopoulos. De robuuste verdediger gooide zijn hele hebben en houden in de strijd om de in de blessuretijd van de eerste helft verkregen voorsprong te verdedigen en slaagde daar glansrijk in.

Duel
Interlands
Doelpunten

Tot slot een eervolle vermelding voor Petr Jirácek, de doelpuntenmaker van de Tsjechen. Jirácek ontpopte zich op een fraaie manier tot matchwinner door vanaf eigen helft zonder bal op te stomen, vlak bij het vijandelijke doel de bal te ontvangen en na een goede kapbeweging af te ronden.

Voor het loopwonder was het al het tweede toernooidoelpunt. In de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen de Grieken was Jirácek ook al trefzeker.

Samenstelling: Tom Wildvank
Foto's: VI Images