'Killer van Oranje' Gomez schiet sneller dan zijn schaduw

Voetbal International kiest tijdens dit EK na iedere wedstrijddag een Speler van de Dag. Op de zesde speeldag was dat Mario Gomez, die Oranje met twee treffers uiterst veel pijn deed.

'Killer van Oranje' Gomez schiet sneller dan zijn schaduw

<br /><br /> Duel Nederland - Duitsland 1-2Interlands 53Doelpunten 23

Held van Duitsland. Beul van Oranje. Topscorer van het EK. Mario Gomez (26) staat na twee duels op drie treffers, evenals zijn Russische medekoploper Alan Dzagoev.

In de eerste helft tegen het Nederlands elftal zorgde Bastian Schweinsteiger twee keer voor munitie. Gomez haalde evenzovaak uiterst dodelijk de trekker over. Geef de Bayern München-spits een cowboyhoed en hij kan zo de rol van Lucky Luke vertolken. Ook Gomez schiet sneller dan zijn schaduw.

Natuurlijk werd hem geen strobreed in de weg gelegd, natuurlijk faalt hij in de combinatie wel eens en natuurlijk werd Gomez in de tweede helft volstrekt moegestreden naar de kant gehaald. Maar de spits beschikt wél over de benodigde functionele techniek. De balaanname bij de openingstreffer verried zijn pure klasse.

De goaltjesdief pur sang lijkt bovendien nog niet uitgescoord. Super Mario is het ideale eindstation van de Duitse sneltrein. Doelgericht, dodelijk én bestand tegen de druk. Die was immers niet van de lucht. Gomez zou te passief zijn. Het enige antwoord volgde woensdag: Gomez-Oranje 2-1.


&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
<br /><br />
Duel
Interlands
Doelpunten

Niet Cristiano Ronaldo, maar Nani groeide tijdens de 3-2 zege van Portugal op Denemarken uit tot uitblinker bij de Zuid-Europeanen. Waar Ronaldo keer op keer opzichtig faalde, dreef Nani AZ-linksback Simon Poulsen tot wanhoop. De Deense linksback hoopt op een overgang naar een Europese topcompetitie. De Portugees liet hem alvast kennismaken met het niveau.

Nani combineert sluwheid, techniek en snelheid met overzicht en stond daardoor aan de basis van de tweede Portugese treffer van Hélder Postiga. Jetro Willems kan zijn borst natmaken.


&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
<br /><br />
Duel
Interlands
Doelpunten

Schweinsteiger stond woensdag symbool voor het meesterwerk van bondscoach Joachim Löw: een perfect scharnierend middenveld, het kloppend hart van Duitsland. Mesut Özil wordt in zijn rug gesteund door Sami Khediri en Schweinie. Met andere woorden de brille van Özil wordt aangevuld door voetballers die zowel kunnen controleren als bouwen aan een aanval en treffers.

Ondanks fysieke ongemakken in de aanloop naar het toernooi bestrijkt Schweinsteiger het gehele veld, verovert hij ballen en voorziet hij zijn voorwaartsen met perfecte inspeelpasses (twee assists) van aanvoer. Niet voor niets behield Löw het vertrouwen: Schweinsteiger is completer dan compleet.

Samenstelling: Tim Tempelaars
Foto's: VI Images

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen