Topfitte senior Shevchenko snoert criticasters de mond

Voetbal International kiest tijdens dit EK na iedere wedstrijddag een Speler van de Dag. Op de vierde speeldag was dat Andriy Shevchenko. De veteraan velde maandag namens Oekraïne het vonnis over Zweden.

Topfitte senior Shevchenko snoert criticasters de mond

<br /><br /> Duel Oekraïne Zweden 2-1Interlands 109Doelpunten 48

Andriy Shevchenko (35) snoerde maandagavond in tachtig minuten voetbal alle criticasters de mond. En dat op een manier waar zelfs de meest optimistische supporters van het organiserende land geen rekening mee hadden gehouden. De kanttekeningen waren immers niet van de lucht. Rode draad in alle voorbeschouwingen: is Andriy Shevchenko niet iets te lang doorgegaan?

De oude meester zelf hield voorafgaand aan het EK wijselijk zijn mond, beet op zijn tong en speelde iedere keer hetzelfde liedje af. Strekking? Maak je over mij en mijn fysieke gesteldheid maar geen zorgen. Als het toernooi begint sta ik er!. Shevchenko hield woord.

De aanvaller boog hoogstpersoonlijk een achterstand (doelpunt Zlatan Ibrahimovic) met twee echte echte spitsengoals om in een voorsprong. Vooral zijn tweede was illustratief en bijna van historische waarde: Shevchenko stuurde Zlatan met een prachtige lichaamsbeweging het bos in en liet doelman Andreas Isaksson kansloos.

Kon het nog mooier? De voormalig clublegende van AC Milan (door dezelfde club in 2009 afgeserveerd, want te oud...) troefde de huidige vedette van de Milanese club af. Tien minuten voor het einde verdiende de routinier een publiekswissel, om zich vervolgens te laten toejuichen door een uitzinnige menigte. Ere wie ere toekomt.


&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
<br /><br />
Duel
Interlands
Doelpunten

Bij Samir Nasri was zijn klasse maandagavond voor de echte liefhebber veelvuldig te zien. Genoeg voor de winst was het tegen de stugge Engelsen niet, maar iedere balbehandeling van de aanvallende middenvelder met Algerijnse roots was een genot om te zien.

Nasri koppelde zijn oogstrelende techniek tegen Engeland aan rendement. De speler van Manchester City tekende voor het enige doelpunt van De Haantjes door van afstand met een listig schot in de korte hoek doelman en clubgenoot Joe Hart te verschalken.


&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
<br /><br />
Duel
Interlands
Doelpunten

Toegegeven, Zlatan Ibrahimovic stond in de schaduw van zijn Oekraïense evenknie, maar liet wél zien te kunnen voetballen. De ex-Ajacied was het enige lichtpuntje aan de kant van de fletse Zweden. Op aangeven van Kim Kallström tikte Zlatan van dichtbij nog wel de openingstreffer binnen, maar twee doelpunten van Andriy Shevchenko waren de Scandinaviërs te machtig.

Overigens had het niet veel gescheeld of dankzij Zlatan had de ploeg van bondscoach Eric Hamrén had nog een punt overgehouden aan het duel. Kort voor het einde zette de spits van AC Milan zijn ploeggenoot Johan Elmander met een mooi lobje alleen voor het Oekraïense doel, maar de ex-Feyenoorder faalde jammerlijk.

Samenstelling: Tom Wildvank
Foto's: VI Images

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen