Onhoudbare Ronaldo naast Müller bij jacht op nieuw record

Reacties

Cristiano Ronaldo is dankzij zijn twee doelpunten in het WK-kwalificatieduel met Letland (4-1) weer een plaatsje opgeschoven op de ranglijst van Europese topscorers aller tijden in interlandverband. De Portugees staat nu op 68 treffers in 136 duels voor zijn land.

Onhoudbare Ronaldo naast Müller bij jacht op nieuw record

Met een strafschop en een fraaie volley gidste Ronaldo zijn land zondagavond naar een overwinning op Letland. De Real Madrid-aanvaller miste echter ook een penalty, wat hem zichtbaar frustreerde. Het 31-jarige doelpuntenkanon verzuimde daarmee Gerd Müller en Robbie Keane achter zich te laten op de ranglijst van topscorers. De Portugees heeft nu even veel doelpunten voor zijn land gemaakt als de West-Duitser, al had Müller daar wel ongeveer twee keer zo weinig interlands voor nodig (62). Keane kwam 146 keer uit voor 'zijn' Ierland.

Ronaldo, die in de kwalificatiecampagne voor het WK 2018 in Rusland nu op zeven treffers in drie duels staat, moet alleen Ferenc Puskás (Spanje en Hongarije), Sándor Kocsis (Hongarije) en Miroslav Klose (Duitsland) nog voor zich dulden. Als Ronaldo zijn scoringsdrift weet vast te houden, zal Klose binnenkort het volgende slachtoffer zijn. De Duitser voelt met zijn totaal van 71 doelpunten de hete adem van Ronaldo in de nek. De posities van Kocsis (75 treffers) en met name Puskás (84) lijken voorlopig veilig.

Ronaldo vertoont echter nog geen signalen van aftakeling. De linksbuiten was in het kalenderjaar 2016 in dertien duels voor Portugal goed voor dertien doelpunten, waarvan drie op het EK dat zijn land winnend afsloot. In de kwalificatie voor het volgende eindtoernooi moest Andorra vier doelpunten van de Portugees slikken, terwijl de Faeroër er met één treffer goed vanaf kwam. Evengoed staat Ronaldo na drie duels al op zeven treffers, waarmee hij topscorer van de Europese kwalificatie is.

Bij het ondertekenen van zijn nieuwe contract bij Real Madrid gaf Ronaldo aan tot zijn veertigste op het hoogste niveau te willen spelen. De goalgetter heeft in dat geval nog negen jaar om het record van Puskás af te pakken. De Hongaar maakte zijn 84 treffers tussen 1945 en 1962 en heeft het record dus al 54 jaar in handen.

Topscorers aller tijden in interlandverband (Europa)
Speler Land Doelpunten (duels)
1. Ferenc Puskás Spanje/Hongarije 84 (89)
2. Sándor Kocsis Hongarije 75 (68)
3. Miroslav Klose Duitsland 71 (137)
4. Gerd Müller West-Duitsland 68 (62)
5. Cristiano Ronaldo Portugal 68 (136)
6. Robbie Keane Ierland 68 (146)
7. Zlatan Ibrahimovic Zweden 62 (116)
8. Imre Schlosser Hongarije 59 (68)
9. David Villa Spanje 59 (97)
10. Jan Koller Tsjechië 55 (91)
18. Robin van Persie Nederland 50 (101)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.