Ronaldo verkiest Santos boven Zidane

Reacties

Cristiano Ronaldo heeft besloten om op Fernando Santos te stemmen als Trainer van het Jaar. De vedette van Real Madrid verkiest de trainer van het nationale team van Portugal boven Zinedine Zidane. Santos en Zidane behoren tot de tien trainers die door de FIFA vorige week woensdag werden genomineerd voor Trainer van het Jaar.

Ronaldo verkiest Santos boven Zidane

Santos won afgelopen zomer het Europees Kampioenschap, terwijl Zidane met Real Madrid de Champions League veroverde. Ronaldo gunt Santos de prijs. 'Het is duidelijk dat allebei de trainers een indrukwekkende prestatie hebben geleverd', zegt Ronaldo in Spaanse media. 'Stemmen is daarom ook erg moeilijk voor me. Maar naar mijn mening is het moeilijker om met Portugal Europees kampioen te worden, dan met Real Madrid de Champions League te winnen.'

De Portugees, die eerder deze week zijn contract bij Real en sponsor Nike verlengde, denkt dat de trainers zijn keuze wel begrijpen. 'Als zij in mijn positie zouden zitten, ben ik er zeker van dat zij hetzelfde zouden doen. Mijn stem heeft niets te maken met een relatie met een van hen, want die is met hen allebei geweldig.'

Trainers en aanvoerders van alle nationale elftallen, het publiek en de media kunnen tussen 4 en 22 november hun stem uitbrengen. Op 2 december wordt bekendgemaakt welke drie coaches in de laatste fase van de verkiezing nog kans maken op de prijs die op 9 januari in Zürich wordt uitgereikt.

De tien genomineerden zijn:

Chris Coleman (Wales), Didier Deschamps (Frankrijk), Pep Guardiola (Bayern München, nu Manchester City), Jürgen Klopp (Liverpool), Luis Enrique (Barcelona), Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur), Claudio Ranieri (Leicester City), Fernando Santos (Portugal), Diego Simeone (Atlético Madrid), Zinedine Zidane (Real Madrid).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.