Coleman concurreert met veelwinnaars bij FIFA-verkiezing

Reacties

De FIFA heeft woensdag de tien genomineerden voor de prijs voor Trainer van het Jaar bekendgemaakt. Onder anderen Wales-bondscoach Chris Coleman is in de race voor de onderscheiding van de wereldvoetbalbond.

Coleman concurreert met veelwinnaars bij FIFA-verkiezing

De Welshe coach die Wales op het EK in Frankrijk naar de halve finale loodste, heeft concurrentie van twee collega-bondscoaches. Didier Deschamps (Frankrijk) en EK-winnaar Fernando Santos (Portugal) zijn eveneens genomineerd.

Als het gaat om genomineerde clubtrainers, dan zijn de Premier League-clubs hofleverancier. Claudio Ranieri wordt met een nominatie beloond voor het succesjaar waarin hij met Leicester City de landstitel veroverde. Pep Guardiola (Bayern München/Manchester City), Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur) en Jürgen Klopp (Liverpool) behoren ook tot de uitverkorenen.

Atlético Madrid-trainer Diego Simeone, Real Madrid-collega Zinedine Zidane en Barcelona-coach Luis Enrique komen ook in aanmerking. Laatstgenoemde werd met Barça landskampioen, Zidane won met Real de Champions League door in de finale te winnen van het Atlético van Simeone.

Trainers en aanvoerders van alle nationale elftallen, het publiek en de media kunnen tussen 4 en 22 november hun stem uitbrengen. Op 2 december wordt bekendgemaakt welke drie coaches in de laatste fase van de verkiezing nog kans maken op de prijs die op 9 januari wordt uitgereikt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.