Ronaldo schittert in Portugese 'Mannequin Challenge'

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ronaldo schittert in Portugese 'Mannequin Challenge'

The Mannequin Challenge is de nieuwste hype in de voetbalwereld. De naam spreekt voor zich, spelers doen zich in een video voor als paspop. Het principe klinkt misschien niet als hogere wiskunde, maar de poging van het nationale elftal van Portugal is even komisch als indrukwekkend. Het zal weinig mensen verrassen wie met ontbloot torso het stralende middelpunt van het tafereel is.

Wat die Portugezen kunnen, kunnen wij ook, moeten de spelers van het Duitse nationale elftal gedacht hebben. Die Mannschaft komt dan ook met een prima inzending. Wie zegt dat Duitsers geen humor hebben?

'Denzel Dumfries heeft de potentie voor de Premier League. Nu kan hij dat nog niet aan, maar als hij nog een aantal stappen maakt wel, denk ik'
Michael Reiziger, assistent-trainer van Sparta Rotterdam, denkt dat de rechtsback van de Kasteelclub wel eens in Engeland zou kunnen belanden. Dumfries ontving afgelopen week zijn eerste oproep voor Jong Oranje. (De Tafel van Kees)

José Mourinho zit er warmpjes bij. De manager krijgt jaarlijks zo'n dertien miljoen euro netto op zijn rekening gestort door Manchester United, maar de kosten lopen nog hoger op. De Portugees weigert namelijk een huis in Manchester te zoeken en spendeert zijn nachten in een luxueus hotel. De 170 nachten die hij daar tot nu toe doorbracht, leverden een rekening van 62.000 euro op. Volgens The Sunday People wil Mourinho echter niet verkassen, omdat hij niet kan koken en zijn vrouw in Londen woont. United is contractueel verplicht om de kosten van Mourinho's overnachtingen te betalen.

'Als we naar het puntenaantal kijken, is Leipzig een titelkandidaat. Alles wat ik tot nu toe van ze heb gezien, heeft me overtuigd. Ze spelen zeer aanvallend, verdedigen als één team en beschikken over individuele klasse. Met die combinatie zijn we twee keer kampioen geworden met Dortmund.'
• Bayern München-verdediger Mats Hummels ziet in RB Leipzig een serieuze concurrent voor de titel in de Bundesliga. De promovendus heeft na tien wedstrijden al 24 punten verzameld en deelt de Duitse koppositie met Bayern.

'Ik denk dat er ook best nog wel spelers zijn die niet opgeroepen zijn die er woensdag wel hadden moeten staan. Pieters speelt al twee drie jaar bij Stoke gewoon iedere week linksback en doet het gewoon prima. Wat is dan de reden om die jongen niet te selecteren.'
• Ronald Koeman werd bij De Tafel van Kees gevraagd naar zijn mening over de selectie van het Nederlands elftal. De Everton-manager vindt het vreemd dat Erik Pieters niet in de plannen van bondscoach Danny Blind voorkomt.

'Ik wist ook wel dat het krachtsverschil met België groot was, maar niet dat het zó groot was.'
• Everton-manager Ronald Koeman keek woensdag het oefenduel tussen Nederland en België (1-1) en schrok van wat hij zag. (De Tafel van Kees).

Usain Bolt droomt nog altijd van een carrière als voetballer. De meervoudig olympisch kampioen op de sprint krijgt binnenkort de kans om te laten zien wat hij in huis heeft, want Borussia Dortmund heeft hem uitgenodigd twee dagen mee te trainen, zo laat hij weten aan The Guardian. We verheugen ons nu al op de sprintduels met Pierre-Emerick Aubameyang. 'We zullen zien wat er gebeurt', aldus de dertigjarige Bolt, die al jaren een grote fan is van Manchester United. 'Het zou episch zijn als ik ooit de kans krijg om voor die club te spelen.'

'Als Engeland niet meer iets kan winnen, ben ik voor Portugal. Maar ik heb nooit ook maar één seconde overwogen om me voor de Portugese nationale ploeg beschikbaar te stellen.'
Eric Dier benadrukt dat hij zich een Engelsman voelt, hoewel hij tussen zijn zevende en twintigste in Portugal woonde. Enkele jaren geleden weigerde de middenvelder van Tottenham Hotspur een 'aanzoek' van de Portugese voetbalbond. (The Telegraph)

• Duizenden fans van het Indiase Kerala Blasters droegen dit weekeinde maskers van Zinedine Zidane. Waarom dat het geval was? De Kerala Blasters namen het op tegen Chennaiyin, de club die wordt getraind door Marco Materazzi, die Zidane succesvol provoceerde tijdens de finale van het WK 2006 tussen Italië en Frankrijk.

Jeffrey Bruma speelt zondagavond tegen Luxemburg normaal gesproken zijn 25ste interland. Toeval of niet: de verdediger van VfL Wolfsburg viert tevens zijn 25ste verjaardag.

• Nigeria staat er na de 3-1 overwinning op Algerije heel goed voor in de WK-kwalificatie. Een van de grote beloftes bij de olympisch kampioen van 1996 is Alex Iwobi, die zaterdag een fraaie truc in huis had.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.