Nürnberg bevestigt afrondende gesprekken met Verbeek

Gertjan Verbeek heeft een nieuwe club gevonden. De onlangs bij AZ ontslagen oefenmeester gaat aan de slag als hoofdtrainer van 1. FC Nürnberg.

Nürnberg bevestigt afrondende gesprekken met Verbeek

De negenvoudig kampioen van Duitsland laat tegenover Voetbal International weten dat het op dit moment 'afrondende gesprekken' voert met de Nederlander. 'Maar totdat alles rond is, bevestigen wij nog niks', aldus een woordvoerder van Nürnberg. Maandagavond is er nog een bijeenkomst waar de raad van toezicht van de club groen licht moet geven, al zou dat slechts een formaliteit zijn.

Verbeek zou dinsdag al gepresenteerd worden en een contract tot 2016 tekenen. Afgelopen zomer probeerde de Beierse club tevergeefs om Huub Stevens vast te leggen als trainer. De afgelopen weken waren ook de Oostenrijkse bondscoach Marcel Koller en Nederlander René Meulensteen in beeld.

Meulensteen zegde Nürnberg maandagmiddag echter af. 'Ik heb de wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt bezocht en Nürnberg heeft me ook een uitstekende aanbieding gedaan, maar uiteindelijk vertelde mijn onderbuik me toch dat ik voor Qatar moest kiezen. Ik had die mensen mijn woord gegeven en het zou niet netjes zijn om daarop terug te komen.' Meulensteen tekent deze week een langjarig contract met de voetbalbond van Qatar.

Nürnberg staat momenteel zestiende in de Bundesliga en won in negen competitiewedstrijden nog niet één keer, speelde zes keer gelijk en verloor drie duels. Twee weken geleden werd trainer Michael Wiesinger ontslagen wegens teleurstellende resultaten.

Nog geen maand geleden werd Verbeek zelf aan de kant geschoven door AZ. Een dag na de knappe 2-1 overwinning op PSV werd hij de laan uit gestuurd. Volgens de club was 'een gebrek aan chemie tussen trainer en spelersgroep' de reden voor het ontslag.

Eerder was Verbeek actief als eindverantwoordelijke bij Heracles Almelo (twee periodes), Heerenveen (waar hij eerder ook assistent was) en Feyenoord. Als speler kwam hij uit voor twee clubs waar hij later trainer was: Heerenveen en Heracles.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen