Gebrek aan chemie met spelers kost Verbeek kop bij AZ

Daags na de 2-1 overwinning op PSV heeft AZ trainer Gertjan Verbeek de laan uit gestuurd. De 51-jarige oefenmeester verlengde vorig jaar nog zijn contract tot medio 2015, maar geniet niet langer het vertrouwen.

Gebrek aan chemie met spelers kost Verbeek kop bij AZ

AZ geeft een gebrek aan chemie met de spelersgroep en de rest van de technische staf op als reden voor het vroegtijdige vertrek. Verbeek wekte onvrede met zijn speelwijze en solistische aanpak. Door een gebrek aan vertrouwen hebben de directie en de Raad van Commissarissen besloten Verbeek per direct te ontslaan.

Verbeek had na periodes bij SC Heerenveen, Feyenoord en Heracles Almelo al sinds 2010 de leiding over AZ en plaatste zich elk seizoen voor Europees voetbal. De eerste twee seizoenen deed hij dat via een vierde plaats in de competitie, afgelopen seizoen leidde hij de Alkmaarders naar de KNVB-beker.

Voor Verbeek is het niet de eerste keer dat zijn eigengereide werkwijze en koppige karakter hem zijn baan kost. In januari 2009 ontsloeg Feyenoord hem om vergelijkbare redenen. Destijds viel onder meer zijn oefenstof niet in de smaak bij de routiniers van de Rotterdammers.

Om 12.30 uur geeft AZ een persconferentie om het onverwachte vertrek van Verbeek toe te lichten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen