Stewart en Gerbrands moe van speculeren over trainer

AZ neemt zijn tijd om een nieuwe trainer te vinden. De Alkmaarse club is nog bezig zich te oriënteren op de kandidaat die wordt benaderd.

Stewart en Gerbrands moe van speculeren over trainer

In de week na het ontslag van Gertjan Verbeek bekijkt AZ de opties voor het invullen van de vacature. De Alkmaarse club is een lijst aan het afwerken om te zien welke trainer onder welke voorwaarden beschikbaar is.

De clubloze Fred Rutten werd gezien als een van de belangrijke kandidaten, maar laat bij monde van zaakwaarnemer Kees Ploegsma weten geen trek te hebben in AZ. 'Fred neemt een sabbatical, zeker tot aan de winterstop. Hij trekt liever tijd uit voor zijn familie, wil boeken lezen etcetera. Hij heeft voorlopig geen zin om te beginnen', aldus Ploegsma.

Het bevreemdde technisch directeur Earnest Stewart (foto) dat er rondom de Europa League-wedstrijd tegen PAOK Saloniki werd gemeld dat AZ zo goed als rond zou zijn met Rutten. Hij spreekt tegen dat er al een trainer officieel benaderd is. 'We hebben met niemand gesproken en er is maandag ook geen presentatie van een nieuwe trainer', aldus Stewart.

De Alkmaarse club wordt moe van alle geruchten van trainers die in verband worden gebracht als opvolger van Verbeek. 'Ik heb al vier namen gehoord en heb al gegeten met Ruud Gullit en Ron Jans', zegt algemeen directeur Toon Gerbrands tegen Voetbal International.

'Maar we komen pas met nieuws als een nieuwe trainer benoemd is', aldus Gerbrands. 'Anders blijven we aan het ontkennen en met halve antwoorden komen. Het kan blijkbaar niet anders.'

Martin Haar neemt komend weekend de honneurs nog waar bij AZ, dat zondag in de Euroborg aantreedt tegen FC Groningen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen