Advocaat kiest bij rentree voor Martens en Ortiz in de basis

Bij zijn terugkeer in de Eredivisie heeft Dick Advocaat direct zijn stempel op de basiself van AZ gedrukt. De coach, die tot het einde van dit seizoen de Alkmaarders onder zijn hoede heeft, stelt Maarten Martens op als nummer tien.

Advocaat kiest bij rentree voor Martens en Ortiz in de basis

Waar onder zijn voorganger Gertjan Verbeek Celso Ortiz zelden in aanmerking kwam voor een basisplaats, start hij in het thuisduel met SC Cambuur op het middenveld. Viktor Elm en Markus Henriksen moeten plaatsnemen op de reservebank. Advocaat gaf al aan veel te verwachten van Ortiz.

Willie Overtoom, Etienne Reijnen en Steven Berghuis moeten het zelfs doen met een tribuneplek. Voorin kiest Advocaat voor Johann Berg Gudmundsson als linksbuiten. In de spits staat Aaron Jóhannsson.

Advocaat gaf vrijdag nog aan niet te veel wijzigingen door te voeren bij de nummer negen van de Eredivisie. 'Spelers moeten ook vertrouwen voelen. Het elftal is zoekende: de afstemming ontbreekt. Net als Gertjan Verbeek wil ik 4-3-3 spelen, maar de accenten zullen wat anders worden gelegd. Ik ga de komende tijd kijken waar ik tevreden en ontevreden over ben. Ook op het veld wil ik meer vrijheid zien. Statisch voetbal is makkelijker te verdedigen, dus ik verwacht meer beweging. Het zal wel even duren voordat ik dat erin heb geslepen.'

In vergelijking met het laatste optreden van AZ, de 2-1 nederlaag bij FC Groningen onder leiding van interim-coach Martin Haar, heeft Advocaat zijn doelman en verdedigers wél ongemoeid gelaten. Martens was toen nog linksbuiten. De aftrap in het AFAS Stadion is om 16.30 uur.

De volledige opstelling van AZ:
Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Wuytens, Viergever; Gudelj, Ortiz, Martens; Beerens, Jóhannsson en Gudmundsson.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen