Niet Sneijder maar Van Persie captain tegen Indonesië

Opmerkelijk genoeg draagt in de oefeninterland tegen Indonesië niet Wesley Sneijder maar Robin van Persie de aanvoerdersband. Van Persie is het boegbeeld van Oranje in Indonesië en jubileert in het oefenduel met zijn 75ste interland.

Niet Sneijder maar Van Persie captain tegen Indonesië

Dat niet Sneijder, de eigenlijke captain van Oranje, maar Van Persie het uithangbord is van het Nederlands elftal tijdens de oefentrip in Azië zegt mogelijk iets over de hiërarchie, die aan verandering onderhevig is. Sneijder werd door bondscoach Louis van Gaal bij zijn aanstelling als aanvoerder aangewezen, maar heeft die rol nog nauwelijks kunnen waarmaken.

Sneijder worstelde het afgelopen seizoen met zijn vorm, doordat hij bij zijn vorige werkgever Internazionale niet aan spelen toekwam wegens een conflict rondom zijn contract. Bij Galatasaray hoopte hij zijn carrière afgelopen winter nieuw leven in te blezen, maar tot dusver slaagde de 28-jarige spelmaker daar niet naar behoren in, zoals hij zelf onlangs ook onderschreef.

Door zijn gebrekkige fitheid kwam Sneijder dit kalenderjaar pas 36 minuten in actie voor het Nederlands elftal. In de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland (3-0) stond hij aan de aftrap, maar moest hij zich geblesseerd laten vervangen door Rafael van der Vaart. De laatste keer dat Sneijder een volledige interland speelde was op 11 september 2012 in en tegen Hongarije (4-1).

Van Persie, die een jaar ouder is dan collega Sneijder, heeft daarentegen laten zien nog altijd mee te kunnen op het absolute topniveau. De 29-jarige aanvaller groeide met 26 goals uit tot topscorer van de Premier League en leidde zijn nieuwe club Manchester United daarmee naar het kampioenschap. In Oranje etaleerde hij zijn topvorm eveneens: in de laatste twaalf interlands scoorde RVP liefst negen keer. (Tim Vos)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen