Van Dijk: 'Toen hadden Robben en ik een volle bos haar'

Sergio van Dijk (30) rekent op een hartelijk weerzien met Arjen Robben. Jarenlang speelde de voor de nationale ploeg van Indonesië uitkomende spits bij FC Groningen samen met de matchwinner van de recent gespeelde Champions League. Vrijdagmiddag, om 15.30 uur Nederlandse tijd, treffen beide spelers elkaar tijdens de oefeninterland in Jakarta.

Van Dijk: 'Toen hadden Robben en ik een volle bos haar'

'Vanaf de C1 speelden we samen, allebei hadden we nog een volle bos haar', blikt de in Assen geboren en getogen aanvaller lachend terug in gesprek met Voetbal International. 'De Arjen van Bayern München en Oranje is niets veranderd vergeleken met de jongen die hij bij Groningen was. Bij de junioren gaven wij hem zo snel mogelijk de bal, vervolgens deed hij er wel iets goeds mee. Nee, contact hebben we de laatste jaren niet gehouden. Maar als we elkaar tegenkomen, is het zeker leuk om bij te praten. En we moeten na afloop van Indonesië-Nederland zeker shirtjes ruilen...'

Waar Robben na FC Groningen in korte tijd de Europese top haalde, werkte Van Dijk aan een bescheiden carrière bij Helmond Sport en Emmen en maakte daarna naam in de Australische A-League. Sinds dit jaar is hij een van de internationals op wie de Indonesische nationale ploeg de hoop heeft gevestigd. Van Dijk komt tegenwoordig uit voor Persib Bandung. (Vincent Okker)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen