Kuijt: 'Krijg van alle aandacht juist alleen maar energie'

Het eerste wat Dirk Kuijt zag toen hij na een vlucht van vijftien uur in Jakarta landde, was een beeltenis van zichzelf. Meer dan levensgroot hing zijn portret in de straten van de Indonesische hoofdstad.

Kuijt: 'Krijg van alle aandacht juist alleen maar energie'

'Het blijft bijzonder om te merken wat een impact de Premier League in een groot deel van de wereld heeft', zei de Oranje-international vanmiddag, voorafgaand aan de training in het immense nationale voetbalstadion. Kuijt is samen met Robin van Persie en Champions League-winnaar Arjen Robben de grote blikvanger tijdens Oranje's trip door Azië.

Jakarta staat op zijn kop door de komst van het Nederlands Elftal. De training voorafgaand aan de vriendschappelijke wedstrijd van vrijdag werd door duizenden supporters en honderden persmensen bezocht en ook de clinic die eerder die ochtend door Louis van Gaal, Ruud Gullit, Patrick Kluivert, Danny Blind en enkele andere leden van de technische staf werd gegeven, trok veel bekijks. Hoe populair de Nederlandse spelers precies in Jakarta zijn, bleek toen de selectie een bustour door de miljoenenstad maakte. Er ontstond bij elke toeristische attractie direct zó'n oploop, dat het voor de spelers onmogelijk was om uit te stappen.

'Het had geen zin om de bus te verlaten', zei Kuijt lachend, 'want dan waren we niet ver gekomen vandaag. Maar mij hoor je daar niet over klagen. De mensen zijn hier erg vriendelijk en ik zie alle aandacht als een vorm van waardering. Trips als deze zijn best pittig. De meeste spelers hebben een loodzwaar seizoen achter de rug.'

'Kijk alleen al naar Arjen Robben, die tot op de laatste dag voluit is moeten gaan om de Champions League te winnen. Als je dan ergens komt waar de waardering zo voelbaar is als hier in Jakarta, helpt dat om ook hier te presteren. Ik vind alle aandacht voor ons dus niet erg, ik krijg er juist alleen maar energie van.' (Michel van Egmond)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen