Oranje-debuut Toornstra, Nelom en Cillessen in Jakarta

Het Nederlands elftal treedt in de oefeninterland op bezoek bij Indonesië aan met drie debutanten in de basiself. Feyenoord-linksback Miquel Nelom (foto) mag evenals FC Utrecht-middenvelder Jens Toornstra en Ajax-doelman Jasper Cillessen in de basis starten.

Oranje-debuut Toornstra, Nelom en Cillessen in Jakarta

Bondscoach Louis van Gaal koos centraal achterin voor Ron Vlaar en Erik Pieters, die zijn geliefde plek als centrumverdediger in mag nemen. Behalve Nelom bestrijkt Daryl Janmaat als back de rechterkant.

Wesley Sneijder weet behalve Toornstra ook Jonathan De Guzman in zijn rug. Zij moeten de aanvallers Jeremain Lens, Robin van Persie en rechtsbuiten Ruben Schaken van munitie voorzien.

Nelom, Cillessen en Toornstra zijn de 731ste, 732ste en 733ste internationals in de geschiedenis van Oranje. Ook Dwight Tiendalli en Lerin Duarte kunnen voor het eerst hun opwachting maken. Als dat niet vandaag gebeurt, is ook de wedstrijd van dinsdag in Peking tegen China nog een optie voor hun debuut. Arjen Robben, die aangaf hooguit een helft te kunnen spelen, start op de bank. <br /><br />

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen