Nice verslaat Lyon na minuut stilte voor Parijs

Reacties

Olympique Nice heeft in de eerste Ligue 1-wedstrijd sinds de aanslagen van vorige week vrijdag in Parijs met 3-0 gewonnen van Olympique Lyon. Het duel werd voorafgegaan door een minuut stilte. Ook klonk voor de aftrap het Franse volkslied La Marseillaise in de Allianz Riviera, waar Mathieu Valbuena weer aan de aftrap verscheen.

Nice verslaat Lyon na minuut stilte voor Parijs

Hoewel Valbuena eerder vandaag nog in Versailles was voor de afpersingszaak waarin hij met Karim Benzema is verwikkeld, startte de 31-jarige middenvelder vrijdagavond gewoon in de basis bij Olympique Lyon. Valbuena werd om die reden, net als Benzema, gepasseerd voor de nationale ploeg van Frankrijk, maar vrijdag kwam naar buiten dat hij er geen probleem mee heeft in de toekomst weer samen te spelen met de spits van Real Madrid.

De basisplaats van Valbuena kon niet verhoeden dat Lyon voor het eerst sinds 26 september (3-1 tegen Girondins Bordeaux) weer eens een competitiewedstrijd verloor. Het veel effectievere Nice won met overtuigend met 3-0 dankzij doelpunten van Valère Germain en Vincent Koziello en een eigen goal van Lyon-verdediger Mapou Yanga-Mbiwa. Clubtopscorer Hatem Ben Arfa (zeven treffers) had ondanks enkele goede acties geen aandeel in de zege.

Dat de sterke defensie van Lyon – doelman Anthony Lopes hield al negen keer de nul – geen stand hield aan de Côte d'Azur, zorgt er mogelijk voor dat de tweede plaats van de ploeg van trainer Hubert Fournier tijdens de veertiende speelronde in gevaar komt. Nummer vier Caen kan in een rechtstreeks gevecht met nummer vijf Angers de status van best of the rest achter het ongenaakbare Paris Saint-Germain opeisen. Het makkelijk scorende Nice (dertig goals) staat voorlopig nog even derde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.