Real Madrid gelooft in onschuld van 'professionele' Benzema

Reacties

Real Madrid steunt spits Karim Benzema, die onder vuur ligt vanwege vermeende betrokkenheid bij een afpersingszaak rond collega-international Mathieu Valbuena.

Real Madrid gelooft in onschuld van 'professionele' Benzema

Benzema zou vorige maand namelijk informatie doorgespeeld hebben dat er een seksvideo bestond waarin Valbuena te zien zou zijn. Valbuena zou 150 duizend euro moeten betalen om te voorkomen dat deze video openbaar gemaakt zou worden. Er zijn al drie veronderstelde afpersers in staat van beschuldiging gesteld en in voorlopige hechtenis genomen. 

Benzema verscheen donderdag voor een rechter in Parijs. Volgens het Franse persbureau AFP heeft de Franse international toegegeven dat hij betrokken is geweest bij de chantage. Hij zou daarmee een celstraf van vijf jaar riskeren, maar werd na de verhoring vrijgelaten en verscheen donderdagavond bij het trainingscentrum van zijn werkgever.

'Daar zat voorzitter Florentino Pérez met hem samen', valt te lezen op de clubsite van de Madrilenen. 'Hij sprak zijn volledige steun in hem uit en gelooft in zijn onschuld. De club onderkent de professionele houding en zijn positieve rol in het groepsproces in de meer dan zes seizoenen waarin hij al actief is voor Real Madrid.' Benzema kwam de laatste weken niet in actie namens Real Madrid wegens een hamstringblessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.