Deschamps haalt Diarra na vijf jaar terug bij Les Bleus

Reacties

Lassana Diarra zit voor het eerst sinds jaren bij de selectie van de Franse nationale ploeg. Bondscoach Didier Deschamps heeft de dertigjarige controleur van Olympique Marseille opgeroepen voor de oefeninterlands die het gastland van het EK 2016 afwerkt tegen Armenië (8 oktober) en Denemarken (11 oktober).

Deschamps haalt Diarra na vijf jaar terug bij Les Bleus

Diarra riep drie jaar geleden nog dat hij nooit meer voor zijn land wilde uitkomen, maar mag zich nu voor het eerst sinds vijf jaar weer melden bij Les Bleus. De ex-speler van onder meer FC Anzhi, Arsenal, Chelsea en Real Madrid tekende afgelopen zomer een contract met de Europa League-opponent van FC Groningen, nadat hij ruim een jaar zonder club had gezeten na zijn vertrek bij Lokomotiv Moskou.

Inmiddels heeft Diarra alweer zes competitieduels afgewerkt. De 28-voudige international krijgt vanwege zijn ruime internationale ervaring de voorkeur boven Geoffrey Kondogbia (Internazionale). Deschamps zei vanuit Marseille geen enkel signaal te hebben ontvangen dat Diarra geen trek had in een rentree als international en gunde overigens ook Villarreal-doelman Alphonse Aréola zijn debuut.

In Frankrijk bestond ook de hoop dat Hatem Ben Arfa voor het eerst in drie jaar weer zou worden opgeroepen na zijn indrukwekkende seizoenstart bij Olympique Nice. Na een half jaar zonder club te hebben gezeten scoorde de 28-jarige linkspoot in zijn eerste acht competitieoptredens al zes keer. Deschamps: 'We volgen zijn prestaties op de voet, ik kan alleen maar toejuichen dat hij dit niveau vasthoudt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.