Nasri twijfelt over interlandloopbaan, Distin amusant

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Nasri twijfelt over interlandloopbaan, Distin amusant

Samir Nasri (foto) heeft laten weten te twijfelen over het voortzetten van zijn interlandloopbaan. De aanvaller van Manchester City kreeg van de Franse bondscoach Didier Deschamps geen uitnodiging voor de WK-selectie. 'Ik moet tijdens mijn vakantie maar eens gaan nadenken over mijn toekomst als international', vertelde de Fransman aan Sky Sports.

De vriendin van Samir Nasri was op z'n zachtst gezegd niet te spreken over de afwezigheid van haar vriend in de selectie van het Franse elftal, getuige onderstaande tweets. Inmiddels heeft zij haar excuses aangeboden, maar ze zal in ieder geval meedenken op vakantie...

  Ja, het is echt waar. PUMA gaat tijdens het komende WK voetballers het veld opsturen met twee verschillende kleuren schoenen. Oordeel zelf hierboven over het schoeisel van Mario Balotelli, Cesc Fabregas, Sergio Agüero en Marco Reus.

• Soms zeggen beelden meer dan woorden. Bovenstaand filmpje is van zondag toen Celtic na de 3-1 zege op Dundee United het binnengehaalde kampioenschap van Schotland vierde.

'Ik ben eerlijk gezegd in shock. Dit is de grootste teleurstelling van mijn loopbaan.'
Jermain Defoe kan maar moeilijk verkroppen dat hij niet bij de WK-selectie van Engeland zit. Wij vragen ons dan af waarom de spits van Tottenham Hotspur is overgestapt naar Toronto FC. (BBC)

'Ik ben voor de volle honderd procent fit op het WK.'
•  Wayne Rooney, die wel mee mag met de Engelsen naar Brazilië, maant de supporters tot kalmte. Volgens hem komt zijn WK niet in het geding ondanks fysieke ongemakken die hem de laatste duels aan de kant hielden.

• Wil jij het Nederlands elftal uitzwaaien als op 5 juni de reis naar Brazilië, waar het WK wacht, begint? Dat kan, ook zonder dat je op de desbetreffende dag met een vlaggetje in je hand naar Amsterdam moet. Via www.schiphol.nl/uitzwaaien kun je een filmpje maken dat tijdens het vertrek van de Oranje-internationals op de schermen van Schiphol vertoond kan worden. Wie meedoet maakt kans om het uitzwaaiduel tegen Wales bij te wonen.

• Daar zijn we weer: een nieuw proefballonnetje van UEFA. Scheidsrechtersbaas Pierluigi Collina zou graag zien dat spelers die een tegenstander ernstig blesseren en geen rode kaart krijgen worden gestraft met een periode afkoelen aan de kant. De Italiaan gaf aan het voorstel in te gaan dienen bij spelregelcommissie IFAB. Pas als een slachtoffer zelf weer terug is op het gras, kan de dader binnen de lijnen komen. Een nobel streven. Probleem is alleen dat de IFAB nogal wat tijd neemt om beslissingen te maken en veranderingen door te voeren. Wij gaan er dus niet vanuit dat dit snel doorgevoerd zal worden. Collina wil zijn plan ook pas volgend seizoen indienen.

Howard Webb stal de show bij de afscheidswedstrijd van Ledley King. De arbiter die Oranje leidde in de verloren WK-finale tegen Spanje in 2010 toonde zelf ook redelijk balgevoel te hebben. Lang duurde het hoogtepunt van de Engelsman niet, aangezien de Duitse middenvelder Lewis Holtby keihard ingreep. Dat leidde weer tot een reactie van Webb. Vermakelijk was het zeker.

Sylvain Distin heeft humor. De Franse verdediger van 36 jaar oud (Everton, PSG, Newcastle United, Manchester City en Portsmouth) heeft zijn afscheid bij de nationale ploeg van Frankrijk aangekondigd. Na welgeteld nul interlands. 'Het was een geweldige ervaring en na mijn recordaantal interlands is het tijd om afscheid te nemen', zo luidde zijn uitleg op Twitter.

'De bondscoach heeft vooral spelers opgeroepen die niét veel ervaring hebben.'
Hellas Verona-routinier Luca Toni hekelt de keuzes van bondscoach Cesare Prandelli. (La Gazzetta dello Sport)

• De Bundesliga als voetbalwalhalla? Ook in Duitsland gaat wel eens wat mis, zoals in bovenstaand filmpje te zien is.

De Italiaanse club Genoa heeft zich flink verslikt op Twitter. Het officiële account van de Grifoni meldde dinsdagmiddag, nog voordat de Italiaanse keuzeheer Cesare Prandelli zijn voorselectie bekendmaakte, dat Genoa-aanvaller Alberto Gilardino in de voorlopige WK-selectie zou zitten. Vroeg in de avond was de kogel door de kerk. En wat bleek? De bondscoach bleek geen plaats te hebben voor de voormalig spits van AC Milan en Fiorentina.

Wil je meer zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.