Nani als ster binnengehaald bij Fenerbahçe

Reacties

Fenerbahçe heeft de komst van Nani afgerond. De 28-jarige Portugees komt voor zes miljoen euro over van Manchester United.

Nani als ster binnengehaald bij Fenerbahçe

Zondagavond werd de aanvaller op de luchthaven van Istanbul al onthaald door duizenden enthousiaste fans van Fener en maandagochtend doorstond hij de medische keuring. Vanavond wordt hij gepresenteerd. Nani is de derde Portugese international bij Fenerbahçe, dat ook Bruno Alves en Raul Meireles onder contract heeft staan. Daarnaast heeft de club met Vítor Pereira een Portugese trainer.

Door de transfer komt er een einde aan het United-tijdperk van Nani, die acht jaar voor de club van manager Louis van Gaal uitkwam. De Nederlandse coach verhuurde hem het voorbije seizoen al aan Sporting Lissabon. In 2007 maakte Nani als grote belofte de overstap naar Engeland. Sporting ontving toen ruim 25 miljoen euro voor de Portugees. In Manchester had de 86-voudige international nog een doorlopend contract tot medio 2018.

Zondag legde Fenerbahçe ook al twee andere spelers (tijdelijk) vast. De Braziliaanse doelman Fabiano Ribeiro (27) en de Senegalese verdediger Abdoulaye Ba (21) worden dit seizoen gehuurd van Porto. Robin van Persie wordt ook genoemd als aanwinst, maar van die overgang is nog geen sprake.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.