Moyes: 'United-Liverpool grootste duel in Premier League'

Reacties

De confrontaties tussen de Engelse grootmachten Manchester United en Liverpool zijn dé hoogtepunten in ieder Premier League-seizoen. Tenminste, dat meent David Moyes, de manager van United. Zondag gaat Liverpool op bezoek bij The Red Devils.

Moyes: 'United-Liverpool grootste duel in Premier League'

Zowel United als Liverpool heeft een enorme historie in het Engelse voetbal. United werd twintig keer kampioen, terwijl The Reds zich achttien keer kroonden tot de beste van Engeland. Lange tijd was Liverpool recordhouder qua landstitels, maar de laatste twintig jaar heerste United met twaalf eindzeges, terwijl Liverpool niet een keer kampioen werd in de afgelopen twee decenia.

Gezien de historie dus een zeer beladen duel. 'Ik denk dat dit de grootste wedstrijd in de Premier League is', aldus Moyes tegenover de Engelse media. 'Er bestaat een geweldige geschiedenis tussen de twee clubs. Iedere wedstrijd is belangrijk, maar wedstrijden tussen Liverpool en United zijn extra speciaal.'

'Of Liverpool de favoriet is? Dat kan. Ze staan boven ons en zijn ook verder dan wij', legt de geplaagde manager van United uit. Liverpool staat tweede, terwijl United is terug te vinden op de teleurstellende zesde plek. Toch is Moyes hoopvol. 'Ik denk dat we de laatste weken goed gespeeld hebben, op de Champions League-wedstrijd tegen Olympiakos Piraeus (2-0 nederlaag, red.) na.'

'We zitten niet in de beste positie op dit moment, maar presteren altijd sterk in de slotfase van een seizoen. Er staan een aantal grote wedstrijden op het programma deze maand. Een overwinning op Liverpool zou een enorme boost geven', aldus Moyes, die blij is met het statement van zijn sterspeler Robin van Persie.

Van Persie
De Oranje-captain gaf donderdag, ondanks de berichtgeving over een naderend vertrek, te kennen Manchester United niet te verlaten na dit seizoen. 'Robin is gelukkig bij United en daar zijn wij erg blij mee. Dat heb ik altijd gezegd, maar jullie geloofden mij niet', zegt Moyes over deze kwestie. 'Ik ben er van overtuigd dat de club een verlenging van zijn contract gaat overwegen.'

Zondag neemt Manchester United het in eigen huis op tegen aartsrivaal Liverpool. De belangen voor Liverpool zijn duidelijk: winnen om in het spoor te blijven van koploper Chelsea. De achterstand bedraagt zes punten, al speelde Liverpool tot dusver wel een wedstrijd minder.

Liverpool hoopt op Old Trafford op de grillen van het gevreesde aanvalsduo Luis Suarez (24 treffers) en Daniel Sturridge (18 treffers, boven samen op de foto). Sturridge werd deze maand benoemd tot de beste speler van de maand. Zie hieronder een fragment van de linksbenige centrumspits van The Reds.



Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.