Suarez: 'Gerrard overtuigde me bij Liverpool te blijven'

Reacties

Luis Suarez heeft zich lovend uitgelaten over ploeggenoot Steven Gerrard. Volgens de Uruguayaanse spits heeft de Liverpool-legende een grote rol gespeeld in zijn beslissing om bij Liverpool te blijven.

Suarez: 'Gerrard overtuigde me bij Liverpool te blijven'

In december werd Suarez, een week na het dragen van de aanvoerdersband tegen Tottenham Hotspur, beloond met een nieuw contract. Dat terwijl de Uruguayaan er nooit een geheim van had gemaakt graag in de Champions League te willen spelen en begeerd werd door Arsenal. Het dragen van de aanvoerdersband en gesprekken met Gerrard hebben hem echter doen beslissen op Anfield te blijven.

'Gerrard heeft een enorm grote rol gespeeld door me te overtuigen om hier te blijven komende zomer. Hij sprak niet over me in de pers, maar hij sprak persoonlijk met me. Die momenten zag ik hem niet als wereldvoetballer Gerrard, een Liverpool-legende, maar als een bescheiden persoon, die uren met me sprak, vanuit zijn hart', bekende Suarez in FourFourTwo.

'Gerrard zei dat ik de beste aanvaller was met wie hij ooit samen had gespeeld. Dat was, gezien de geweldige spitsen die eerder bij Liverpool hebben rondgelopen, fantastisch om te horen. Dat zal ik nooit vergeten', aldus de Uruguayaan.

Gewaardeerd
Dat Suarez ook nog de aanvoerdersband mocht dragen, bij afwezigheid van Gerrard, deed hem al helemaal goed. 'Ik voelde me heel erg gewaardeerd toen ik de aanvoerdersband droeg. Er zijn me namelijk veel grote Liverpool-leiders voor gegaan.'

'Na alles wat er gebeurd is, toonden de coach en mijn teamgenoten me dat ze blij waren me te kunnen vergeven. Dat bewees dat mijn betrokkenheid met de club en mijn teamgenoten echt is en dat ik alles geef. Iedereen hier leeft om de club te helpen', besloot hij nederig.

Suarez staat met Liverpool momenteel op de vierde plaats, met vier punten minder dan koploper Chelsea. Liverpool is wel de meest scorende ploeg in de Premier League, met zeventig doelpunten. Suarez nam een groot deel van die treffers op zich. De topscorer in Engeland was dit seizoen al goed voor 23 doelpunten in 22 competitieduels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.