Open brief Moyes aan fans: 'Dit had ik ook niet verwacht'

Reacties

In een open brief aan de supporters van Manchester United heeft manager David Moyes een belofte gedaan: hij zal zijn dolende elftal op de rit krijgen. Wel geeft hij toe niet verwacht te hebben dat het zó slecht zou gaan.

Open brief Moyes aan fans: 'Dit had ik ook niet verwacht'

De Engelse kampioen bezet momenteel de zevende plaats met liefst achttien punten achterstand op koploper Chelsea, werd vroegtijdig uitgeschakeld in de FA Cup en de League Cup en dreigt in de Champions League na de 2-0 uitnederlaag tegen Olympiakos Piraeus te stranden in de achtste finale.

Toch mocht Moyes, ondanks de storm van kritiek op zijn functioneren, aanblijven tot op heden. 'Toen ik de baan aannam, wist ik dat me een zware uitdaging te wachten stond. Maar dit had ik niet verwacht. Ik wil de slechte prestaties dolgraag compenseren. Ik weet zeker dat dat ook voor mijn spelers geldt.'

'Overal op de wereld praten mensen over Manchester United', gaat de Schot verder. 'Maar als we allemaal dicht bij elkaar blijven, ook in  moeilijke tijden, dan ben ik ervan overtuigd dat op de lange termijn de situatie zal veranderen. Alle tegenslagen van nu maken ons alleen maar sterker. Deze club heeft de voorbije jaren veel gewonnen. Ik weet zeker dat we zulke successen weer zullen gaan beleven.'

'Daarvoor zal een grote stap nodig zijn: het transformeren van Old Trafford tot de vesting die het ooit was. Daar gaan we alles aan doen, zodat jullie – de seizoenkaarthouders en alle andere supporters – weer iets hebben om van te genieten', besluit Moyes, die het zaterdag met United op bezoek gaat bij West Bromwich Albion.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.