VI Opinie: moeten we ons zorgen maken over Van Persie?

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Dit keer over Robin van Persie.

VI Opinie: moeten we ons zorgen maken over Van Persie?

Het leek zo'n goede combinatie: Robin van Persie en Manchester United. In zijn eerste seizoen sinds zijn overgang van Arsenal naar Old Trafford in de zomer van 2012, voor dertig miljoen euro, werd de aanvoerder van het Nederlands elftal met zijn nieuwe werkgever direct kampioen.

Hoe anders is het dit seizoen... In de FA Cup en de League Cup werd Manchester United, waar David Moyes de legendarische manager Sir Alex Ferguson opvolgde, vroegtijdig uitgeschakeld. In de competitie staat de nummer zes al een straatlengte achter op de topvier en lijkt een Champions Leauge-ticket al uit zicht.

Dinsdagavond kwam daar een afgang (bekijk hier de samenvatting) bij. Op bezoek bij Olympiakos Piraeus leed de ploeg van de dolende Schot een 2-0 nederlaag, waardoor het behalen van de kwartfinale van de Champions League ver weg lijkt. Van Persie stond op een eiland en hekelde na afloop zijn ploeggenoten, die hem stelselmatig in de weg liepen. 'Het was best wel lastig, want mijn medespelers staan vaak in de ruimte waar ik wil spelen. Daarom moet ik mijn looplijnen aanpassen. Helaas staan ze vaak in mijn zone, heel jammer.'

Maar wat staat Robin van Persie, die tot medio 2016 vast ligt, nu te doen? Moet hij blijven bij United en hopen dat Moyes het aan de hand van enkele topaankopen op de rails krijgt en zichzelf opwerpen als de nieuwe leider van Manchester United? Moet Van Persie voor een andere club kiezen? En hoe beïnvloedt dit zijn WK, of is het wellicht zelfs voordelig voor Oranje? Log in met je VI-account en praat mee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.