VI Live: kijk terug op een enerverende voetbalavond

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

VI Live: kijk terug op een enerverende voetbalavond

Hierbij is VI Live voor deze dinsdag ten einde.

22.35 uur: EINDSTAND OLYMPIAKOS PIRAEUS - MANCHESTER UNITED 2-0
Olympiakos Piraeus wint thuis eenvoudig van Manchester United en zet daarmee een forse stap richting de kwartfinale van de Champions League. Namens de bezoekers mist Robin van Persie een enorme kans op een belangrijk uitdoelpunt.

21.55 uur: GOAL OLYMPIAKOS PIRAEUS - MANCHESTER UNITED 2-0
Dat het lek bij Manchester United nog altijd niet boven is, blijkt ook in Griekenland. De van Arsenal gehuurde Joel Campbell zet Olympiakos Piraeus op een 2-0 voorsprong. De Costa Ricaan omspeelt Michael Carrick eenvoudig en krult schitterend binnen.

21.31 uur: RUSTSTAND OLYMPIAKOS PIRAEUS - MANCHESTER UNITED 1-0
Halverwege het heenduel tussen Olympiakos Piraeus en Manchester United in de achtste finale van de Champions League leidt de thuisclub dankzij een treffer van Alejandro Domínguez.

21.22 uur: GOAL OLYMPIAKOS PIRAEUS - MANCHESTER UNITED 1-0
Olympiakos Piraeus komt verrassend op voorsprong door een doelpunt van Alejandro Domínguez, die een schot van Giannis Maniatis dermate van richting verandert dat Manchester United-doelman David De Gea kansloos is.

LANDGENOTEN: Virgil van Dijk heeft op bezoek bij Aberdeen al na dertien minuten een directe rode kaart gekregen, waardoor Celtic de wedstrijd met tien man moet uitspelen.

20.45 uur: AFTRAP OLYMPIAKOS PIRAEUS - MANCHESTER UNITED
Olympiakos Piraeus en Manchester United trappen af in het Stadio Karaiskaki. Kan Robin van Persie Manchester United in de havenstad van de Griekse hoofdstad Athene naar een overwinning leiden?

20.00 uur: OLYMPIAKOS PIRAEUS - MANCHESTER UNITED
Over drie kwartier start de tweede Champions League-wedstrijd van de avond in Stadio Karaiskaki. Manchester United gaat - met Robin van Persie in de basis - op bezoek bij Olympiakos Piraeus. De Engelse club onder leiding van manager David Moyes moet het kampioenenbal haast winnen om ook volgend seizoen actief te zijn in dit toernooi, aangezien de prestaties in de Premier League dit seizoen zeer teleurstellend zijn. De Grieken daarentegen kunnen komend weekend al kampioen worden.
Opstellingen:
Olympiakos Piraeus: Roberto; Leandro Salino, Manolas, Marcano, Holebas; Maniatis, N'Dinga; Campbell, Domínguez, Hernán Peréz; Olaitan.
Manchester United: De Gea; Smalling, Ferdinand, Vidic, Evra; Valencia, Carrick, Cleverley, Young; Rooney, Van Persie.

19.52 uur: EINDSTAND ZENIT SINT-PETERSBURG - BORUSSIA DORTMUND 2-4
Borussia Dortmund wint overtuigend bij Zenit Sint-Petersburg na een bliksemstart. Henrikh Mkhitaryan en Marco Reus nemen voor rust de eerste twee treffers namens de bezoekers voor hun rekening en in de tweede helft scoort Robert Lewandowski twee keer. Namens de thuisclub scoren Oleg Shatov en Hulk in het tweede bedrijf.

19.30 uur: ZENIT SINT-PETERSBURG - BORUSSIA DORTMUND
Het is pas de tweede keer dat Borussia Dortmund erin slaagt om vier keer te scoren tijdens een uitwedstrijd in de Champions League. De vorige keer was op 21 november 2012 bij Ajax (1-4),

19.28 uur: GOAL ZENIT SINT-PETERSBURG - BORUSSIA DORTMUND 2-4
Het lijkt Borussia Dortmund allemaal weinig te deren. De al de gehele wedstrijd onzeker ogende Zenit-defensie moet alweer de vierde tegentreffer van de avond slikken. Na Russisch balverlies brengt Marco Reus spits Robert Lewandowski in stelling: 2-4.

19.27 uur: GOAL ZENIT SINT-PETERSBURG - BORUSSIA DORTMUND 2-3
Enigszins verrassend is de spanning toch weer terug in Sint-Petersburg. Zenit krijgt een strafschop nadat scheidsrechter William Collum een overtreding heeft geconstateerd van Lukasz Piszczek. Hulk knalt de strafschop verwoestend in de kruising.

19.19 uur: GOAL ZENIT SINT-PETERSBURG - BORUSSIA DORTMUND 1-3
De hoop op een comeback is bij Zenit Sint-Petersburg maar van korte duur. Robert Lewandowski herstelt de marge van twee weer op aangeven van landgenoot Lukasz Piszczek.

19.15 uur: GOAL ZENIT SINT-PETERSBURG - BORUSSIA DORTMUND 1-2
Zenit Sint-Petersburg komt via Oleg Shatov terug in de wedstrijd. De middenvelder reageert attent op een schot van José Salomón Rondón, die vial de paal voor zijn voeten terechtkomt.

18.47 uur: RUSTSTAND ZENIT SINT-PETERSBURG - BORUSSIA DORTMUND 0-2
Borussia Dortmund staat al met één been in de kwartfinale van de Champions League, want halverwege het uitduel met Zenit Sint-Petersburg leidt de ploeg van trainer Jürgen Klopp dankzij treffers van Henrikh Mkhitaryan en Marco Reus in de eerste vijf minuten.

18.17 uur: ZENIT SINT-PETERSBURG - BORUSSIA DORTMUND
Na de snelste 2-0 voorsprong voor de bezoekende ploeg in de historie van de Champions League grijpt Zenit-trainer Luciano Spalletti al in. Uit angst voor nog meer tegengoals haalt hij Andrei Arshavin naar de kant. Routinier Anatoliy Tymoshchuk vormt nu het slot op de deur vóór de defensie.

18.06 uur: GOAL ZENIT SINT-PETERSBURG - BORUSSIA DORTMUND 0-2
Het gaat wel héél hard in Sint-Petersburg. Een minuut na de 0-1 schiet Marco Reus ook raak. Hoewel er nog ruim 170 minuten te spelen zijn in het tweeluik, lijkt dat nu al beslist door de droomstart van Dortmund.

18.05 uur: GOAL ZENIT SINT-PETERSBURG - BORUSSIA DORTMUND 0-1
Na nog geen vier minuten spelen staat Borussia Dortmund al op voorsprong in Rusland. Henrikh Mkhitaryan schiet binnen na goed doorzetten van Marco Reus. De defensie van Zenit Sint-Petersburg grijpt echter wel heel halfslachtig in.

18.00 uur: AFTRAP ZENIT SINT-PETERSBURG - BORUSSIA DORTMUND
Zenit Sint-Petersburg is tegen Borussia Dortmund begonnen aan het eerste officiële duel van 2014. Kunnen de Russen hun ijzersterke thuisvorm in de Champions League voortzetten tegen de verliezend finalist van afgelopen seizoen?

17.29 uur: ZENIT SINT-PETERSBURG - BORUSSIA DORTMUND
In de achtste finale van de Champions Leageue treedt Zenit Sint-Petersburg meteen aan met miljoenenaankoop José Salomón Rondón. De Venezolaanse spits kwam deze winter voor achttien miljoen euro over van Rubin Kazan en debuteert naast Hulk en Andrei Arshavin in de Russische voorhoede. Bij Borussia Dortmund moet Pierre-Emerick Aubameyang op de bank plaatsnemen. De Gabonese aanvaller was de laatste weken juist zo op dreef met vijf treffers in de laatste vijf wedstrijden.
Opstellingen:
Zenit Sint-Petersburg: Lodygin; Anyukov, Neto, Lombaerts, Criscito; Witsel, Faizulin; Hulk, Shatov, Arshavin; Rondón.
Borussia Dortmund: Weidenfeller; Piszczek, Friedrich, Papastathopoulos, Schmelzer; Kehl, Sahin; Grosskreutz, Mkhitaryan, Reus; Lewandowski.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.