Liverpool grijpt tweede plaats na winst op Southampton

Liverpool won het lastige uitduel met Southampton met 3-0 en doet daardoor uitstekende zaken bovenin de Premier League. Luis Suarez was als zo vaak doorslaggevend voor de formatie van Brendan Rodgers.

Suarez opende in de zestiende minuut de score voor Liverpool. Hij kreeg de bal met wat fortuin in zijn bezit en liet doelman Artur Boruc kansloos met een geplaatst schot in de verre hoek.

Liverpool wist dat goede begin geen vervolg te geven, want het kwam daarna onder vuur te liggen. Southampton kreeg een aantal uitstekende mogelijkheden. De beste was na 32 minuten voor Adam Lallana, maar hij mikte op de paal na aangeven van Ricky Lambert. Twee minuten voor de pauze voorkwam Simon Mignolet een doelpunt van Jay Rodriguez.

Een kwartier na de pauze nam Liverpool verder afstand van Southampton, waar Jos Hooiveld vanwege een blessure ontbrak. Ditmaal was Suarez de aangever en de kort daarvoor ingevallen Raheem Sterling de afmaker. In de extra tijd maakte Steven Gerrard er 3-0 van uit een penalty na een overtreding op Suarez.

Door de overwinning stijgt Liverpool van de vierde naar de tweede plaats. Het gat tot koploper Chelsea bedraagt vier punten. Arsenal heeft net als Liverpool 59 punten, terwijl Manchester City 57 punten heeft, maar twee duels minder speelde.