Mourinho weigert kritiek te leveren uit angst voor straf

José Mourinho heeft geweigerd te reageren op de controversiële beslissing om Nemanja Matic rood te geven. De Chelsea-manager vreest namelijk een straf van de Engelse voetbalbond FA.

Matic werd twintig minuten voor tijd door scheidsrechter Martin Atkinson van het veld gestuurd. De Serviër gaf Burnley-speler Ashley Barnes een duw, nadat deze een wilde tackle op hem had uitgevoerd. Barnes kwam in tegenstelling tot Matic zonder straf weg. Met tien man gaf Chelsea vervolgens een 1-0 voorsprong uit handen tegen Burnley: 1-1.

'Je hebt vier momenten in de wedstrijd die het hele verhaal vertellen, in minuut 30, 33, 43 en 69. Meer vragen hoef je me niet te stellen', refereerde Mourinho bij BBC eveneens aan beslissingen van Atkinson in de eerste helft. Chelsea kreeg voor rust geen strafschop en Burnley kwam twee keer goed weg na een harde overtreding.

De Portugese trainer weigerde echter op deze momenten in te gaan. 'Ik kan niet al die incidenten bespreken, want dan word ik bestraft en dat wil ik niet. Om dit te beschrijven moet ik woorden gebruiken die ik niet wil gebruiken.'

Chelsea verspeelde tegen Burnley dure punten in de titelstrijd, aangezien achtervolger Manchester City de achterstand nu kan verkleinen tot vijf punten als het wint van Newcastle United.